Van Sierra Nevada naar de Giro d’Italia Donne: de route van Team Jumbo-Visma Women

Van Sierra Nevada naar de Giro d’Italia Donne: de route van Team Jumbo-Visma Women

Op vrijdag 2 juli gaat de Giro d’Italia Donne van start. De tiendaagse etappewedstrijd door Noord-Italië start in Fossano en finisht anderhalve week later in Cormons. Team Jumbo-Visma Women heeft zich in het hooggebergte van Sierra Nevada voorbereid op de Italiaanse wedstrijd.

Voorafgaand aan het Nederlands kampioenschap is de Giro-selectie van Team Jumbo-Visma afgereisd naar het Spaanse Sierra Nevada voor een trainingsstage op hoogte. Performance Coach Marieke van Wanroij was daar aanwezig om onder anderen kopvrouw Marianne Vos te begeleiden in de voorbereiding op de Italiaanse rittenkoers.

“Na een korte rustperiode hebben de rensters zich via hoogtestage voorbereid op met name de Giro en de Olympische Spelen. Dat zijn onze volgende doelen”, vertelt Performance Coach Marieke van Wanroij. “Het trainingskamp is heel goed verlopen. Sommige meiden waren nog nooit op hoogtestage geweest, voor hen was dit een goede kennismaking om te ontdekken wat het met je lichaam doet. We hebben alle trainingen kunnen doen die gepland stonden. De rensters hebben tijdens het NK en La Course laten zien dat ze er goed uit zijn gekomen dus we vertrekken met vertrouwen richting de Giro.”

 / 

Vos won de Ronde van Italië voor vrouwen drie keer. Daarnaast heeft de 34-jarige renster in totaal 28 ritzeges geboekt. Dit jaar zal ze zich met de vrouwenformatie van Team Jumbo-Visma wederom focussen op de etappeoverwinningen. “Ik verwacht heel wat vuurwerk, want er zal met de Spelen in het achterhoofd keihard gereden worden. We staan met een mooie ploeg aan de start. In een aantal ritten zullen we aanvallend rijden en voor de ritwinst gaan.”

"Ik verwacht heel wat vuurwerk."

Marianne Vos

De drievoudig winnares van de Giro Donne wordt in Noord-Italië bijgestaan door Nancy van der Burg, Riejanne Markus, Julie Van de Velde, Anouska Koster en Teuntje Beekhuis. “Er zijn een aantal meiden die na de Giro de Olympische Spelen rijden dus we zullen niet direct voor het klassement gaan”, vertelt Beekhuis. “In plaats daarvan kiezen we etappes uit. Natuurlijk heeft iedereen zijn kracht ergens liggen en daarop toegespitst kiezen we etappes uit waar we voor gaan. Ik hoop zelf wat meer in de aanval te rijden. Daarnaast denk ik dat we met Marianne in de finales ook wel echt een hele goede hebben. Dan zal ik een ondersteunende rol aannemen om haar te helpen.”

Giro d'Italia Donne (2/7-11/7)

Riejanne Markus

Nancy van der Burg

Anouska Koster

Marianne Vos

Julie Van de Velde

Teuntje Beekhuis

Gerelateerde updates