Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
17/21 Gruissan › Nîmes 188km
18/21 Saint-Paul-Trois-Châteaux › Superdévoluy 177km
19/21 Gap › Barcelonnette 179km
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
1/5 Tournai › Fleurus 179km
2/5 Saint-Ghislain › Ouffet 188km
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz
2/7 Mysłakowice › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój
Van Empel en Oudeman kijken uit naar tweede deelname Giro d’Italia Women

Van Empel en Oudeman kijken uit naar tweede deelname Giro d’Italia Women

Aanstaande zondag staan de rensters van Team Visma | Lease a Bike Women in Brescia aan de start van de 35e editie van de Giro d’Italia Women. Fem van Empel en Maud Oudeman keren met fijne herinneringen terug naar de Italiaanse rittenkoers waarin ze vorig jaar beiden hun debuut maakten.

“Mijn eerste Giro d’Italia was echt een hele mooie ervaring”, blikt Van Empel terug. “Tijdens de etappes had ik eigenlijk niet echt door hoe mooi het Italiaanse landschap is. Dit jaar probeer ik daar iets meer van te genieten, wanneer het kan natuurlijk.”

Vorig jaar verraste de 21-jarige renster door tweede te worden in het jongerenklassement. “De tweede plek in het jongerenklassement kwam vorig jaar echt als een verrassing voor mij. Voor deze Giro d’Italia is het niet de ambitie om goed te presteren in het algemeen klassement, maar om het dag tot dag te bekijken en de kansen te grijpen die we krijgen.”
 

"De tweede plek in het jongerenklassement kwam vorig jaar echt als een verrassing voor mij"

Fem van Empel

“Ik heb uitstekende trainingsblokken gedraaid, waarin ik heb toegewerkt naar een goede vorm”, gaat de Nederlandse verder. “De trainingen zijn goed verlopen, en ik kan er met een positief gevoel op terugkijken. Het laatste stukje voorbereiding naar de Giro d’Italia heeft helaas een klein deukje opgelopen door een val, dit neemt echter niet weg dat ik vol ambitie en motivatie aan de start zal verschijnen.”

Van Empel maakte vorig jaar in de Giro d’Italia Women haar debuut in een grote ronde, en merkte dat dit een belangrijke stap was in haar carrière. “Vorig jaar merkte ik dat mijn motor een stuk groter was geworden na afloop van de Giro d’Italia. Daar heb ik zeker de vruchten van geplukt. Een meerdaagse wedstrijd maakt je altijd sterker.”
 

Naast Van Empel, stond ook Oudeman vorig jaar voor het eerst aan de start in de Italiaanse rittenkoers. “Het was mijn eerste grote ronde en ik vond het supergaaf om daar aan de start te staan. Het was ook wel spannend, maar ik kreeg veel vertrouwen vanuit de ploeg. Ik heb na de Giro d’Italia veel stappen gemaakt. Je leert elke dag in een grote rittenkoers, wat je dan weer meeneemt naar de volgende dag. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Het was daarnaast ook heel mooi om in Italië te rijden. Ik kijk er met veel trots op terug.”

“Dit jaar heb ik me al een paar keer goed kunnen laten zien en heb ik mijn steentje kunnen bijdragen voor de ploeg”, gaat de Nijmeegse verder. “Ik ben heel blij dat ik al van waarde kan zijn voor de ploeg. Ik had deze ontwikkeling niet direct verwacht, maar ik heb er natuurlijk hard voor gewerkt. Vorig jaar hebben we veel verschillende wedstrijden gereden, wat een mooie investering is geweest. Ik heb in die wedstrijden veel geleerd, wat ik dit seizoen kan toepassen. Ik ben blij dat het er langzaam uit begint te komen, maar ik blijf me vooral nog focussen op het proces en het leren van de wedstrijden.”

"Ik ben heel trots dat ik dit jaar twee grote rondes mag rijden"

Maud Oudeman

Eerder dit seizoen reed de twintigjarige renster al La Vuelta Femenina, waarin ze samen met de ploeg mooie resultaten boekte. “De grote rondes hebben een hele belangrijke impact op de ontwikkeling in mijn carrière. Ik ervaar deze rondes heel anders dan andere rittenkoersen. Ik merk dat ik sterker uit de grote rondes kom, en ik leer er altijd veel. In mijn ontwikkeling zijn het rijden van grote rondes heel belangrijk en ik ben heel trots dat ik er dit jaar twee mag rijden.”

“Het is echt een mooie Giro d’Italia, met verschillende soorten etappes. Ik hoop dat ik met een goed gevoel de Giro d’Italia kan beginnen en in verschillende finales mee kan doen. We gaan er met het team een mooie week van maken, en kijken wat het hoogst haalbare is. Het gaat een zware week worden, maar ik kijk er ontzettend naar uit”, besluit Oudeman haar verhaal.

Naast Van Empel en Oudeman maken ook Carlijn Achtereekte, Mijntje Geurts, Femke de Vries, Lieke Nooijen en Rosita Reijnhout deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike Women.

Gerelateerde updates