Aanvallende Van Agt toont zich in derde etappe Ronde van Burgos

Aanvallende Van Agt toont zich in derde etappe Ronde van Burgos

Eva van Agt heeft zich van haar beste kant laten zien in de derde etappe van de Ronde van Burgos. De Nederlandse reed met vier andere rensters lang voor het peloton uit, maar het vijftal was kansloos tegen het achtervolgende peloton. Lorena Wiebes schreef de derde etappe op haar naam, die ontsierd werd door een grote valpartij in de slotkilometers.

In de derde etappe van de Spaanse rittenkoers duurde het lang voordat er een echte kopgroep ontstond. Na 50 kilometer kozen Eva van Agt en vier andere rensters het hazenpad. De vluchters creëerden een voorsprong van ruim twee minuten, maar werden uiteindelijk op drie kilometer voor de streep gegrepen door het jagende peloton. In een chaotische finale waren de rensters van de geel-zwarte formatie betrokken bij een grote valpartij vlak voor de finish.

"Ik hoop dat de schade meevalt, maar het is voor nu vooral even afwachten"

Jan Boven

“We zijn met vijf rensters hard tegen de grond gegaan”, vertelt ploegleider Jan Boven na afloop. “Alle vijf de rensters hebben flinke schaafwonden en Eva is naar het ziekenhuis voor een controle. Ik hoop dat de schade meevalt, maar het is voor nu vooral even afwachten.”

Ondanks de enorme valpartij waarbij de ploeg veel schade heeft opgelopen, is Boven tevreden over de prestaties van vandaag. “Het ging vandaag goed, we wilden de koers maken, en dat hebben we gedaan. Eva zat goed mee voorin, en maakte een hele sterke indruk. Ook in de sprint hadden we nog plannen, helaas heeft de massale valpartij roet in het eten gegooid en voor een hele bittere nasmaak gezorgd.”

 / 

Gerelateerde updates