Benoot elfde in Waalse Pijl

Benoot elfde in Waalse Pijl

Tiesj Benoot is in de Waalse Pijl als elfde geëindigd. In een koers die pas op de slotbeklimming tot ontploffing kwam, reed de renner van Team Jumbo-Visma met de besten mee naar boven. De winst ging naar Dylan Teuns.

De 202 kilometers tellende wedstrijd kende vanaf de aanvang een traditioneel koersverloop. Even voor het middaguur werden de renners onder een lentezonnetje in gang geschoten. Tien renners reden weg uit het peloton. Zij fietsten een maximale voorsprong van een minuut of vier bij elkaar. De slotbeklimming van de Muur van Huy werd desondanks door een compact peloton aangevangen.

"Dit resultaat geeft mij voldoening."

Tiesj Benoot

“Dit resultaat geeft hoop richting Luik-Bastenaken-Luik van zondag”, vertelde Benoot na afloop. “We gokten vandaag eigenlijk op Jonas Vingegaard. We wilden hem uitspelen in de finale, maar hij bleek een mindere dag te hebben. Dit resultaat geeft mij voldoening. Ik denk dat het een realistisch resultaat is. De aankomst op de Muur van Huy is typisch specialistenwerk. De lichte mannen zijn in het voordeel. Deze wedstrijd helpt mij en het team in de voorbereiding op de koers van zondag.”

"Het is een resultaat waar we mee kunnen leven."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann gaf na afloop aan dat de ploeg kan leven met de elfde plaats, maar vooraf had gehoopt op meer. “We kwamen hier om een resultaat te behalen met Tiesj en Jonas. Jonas gaf halverwege de koers aan zich niet optimaal te voelen. Het team heeft hard gewerkt om Tiesj vervolgens in optimale omstandigheden aan de voet van de Muur van Huy af te zetten. Tiesj reed een sterke beklimming, maar zakte in de laatste meters wat terug. Het is een resultaat waar we mee kunnen leven, maar we kwamen hier eigenlijk voor een kortere uitslag. Het is niet Tiesj zijn specialiteit, want hij is niet de meest explosieve renner. Jonas kent wel vaker een mindere dag in een eendagskoers. Wellicht ondervond hij nog de naweeën van de afgelopen zware weken”, sluit Niermann af.

 / 

Gerelateerde updates