Benoot rijdt naar zevende plaats op Muur van Huy

Benoot rijdt naar zevende plaats op Muur van Huy

Tiesj Benoot is in de Waalse Pijl als zevende geëindigd. Attila Valter finishte in zijn kielzog als elfde.

De renners startten vlak voor het middaguur aan de klassieker, die hen in een kleine tweehonderd kilometer onder meer drie keer over de Muur van Huy zou voeren. Het koersverloop van de Waalse Pijl volgt als vanouds een traditioneel verloop: een kopgroep krijgt vroeg de zegen van het peloton, wordt later ingerekend, waarna uiteindelijk op de slotklim richting de top van de Muur van Huy de koers beslist wordt.

Ook in de editie van 2023 bleek dat het geval. De laatste overgebleven vluchter werd in de eerste meters van de Muur ingerekend. Benoot manoeuvreerde zichzelf, mede door inspanningen van zijn teamgenoten, in een goede positie aan de voet van de klim. Daarna was het dringen geblazen aan het front. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne raakte licht ingesloten, maar klom alsnog richting een zevende plek in de uitslag. Tadej Pogacar bleek een maat te groot voor de concurrentie en won de koers.

"Het is een resultaat waarmee ik kan leven"

Tiesj Benoot

“Het is een resultaat waarmee ik kan leven”, zegt Benoot na afloop van de koers. “Aan de voet zat ik in een goede positie. Ik verloor daarna wat plekken omdat ik ingesloten raakte. Tot op vijfhonderd meter van de meet voelde ik dat ik nog een versnelling had. In de laatste hectometers heb ik nog heel wat renners ingehaald. Met dit resultaat kan ik verder richting de koers van zondag. De Waalse Pijl is werk voor echte specialisten. Ik mag trots zijn op de manier waarop ik mezelf heb gepresenteerd in de voorste regionen.”

Ploegleider Frans Maassen sluit zich aan bij de mening van zijn pupil. “Als ploeg hebben we vrede met het resultaat. Op voorhand teken je misschien nooit voor een zevende en elfde plek, maar wetende dat we geen pure specialisten voor dit werk bijhadden, is dit een prima resultaat. Het geeft daarnaast vertrouwen in de aanloop naar zondag, want dan staat met Luik-Bastenaken-Luik het volgende monument op het programma. Vandaag kwam het neer op een goede timing en een sterke laatste kilometer. Ik denk dat we in die beide dingen wel geslaagd zijn”, besluit Maassen.

Gerelateerde updates