Bizarre winst Staune-Mittet in openingsrit Ronde de L’Isard na valpartij teamgenoot Van Belle

Bizarre winst Staune-Mittet in openingsrit Ronde de L’Isard na valpartij teamgenoot Van Belle

Johannes Staune-Mittet heeft de eerste etappe van Ronde de L’Isard gewonnen. De Noor van Jumbo-Visma Development Team kwam in de eerste etappe solo over de streep, nadat zijn ploeggenoot Loe van Belle in de laatste kilometers hard ten val was gekomen. Van Belle was op weg naar de zege en Staune-Mittet wist dan ook niet beter dan dat hij tweede was geworden achter zijn ploegmaat.

Staune-Mittet, Van Belle en Lars Boven hadden zich vroeg in de etappe genesteld in de vlucht van de dag. Lange tijd leek Van Belle op weg naar de zege in de openingsetappe. Hij ging in de laatste twintig kilometer ten aanval en behield zijn voorsprong tot in de laatste kilometers. In een afdaling miste hij echter een bocht en kwam hij in een greppel terecht.

Staune-Mittet reed in de slotkilometers weg bij de achtervolgers en kroonde zich tegen wil en dank tot ritwinnaar.

"Loe is hard gevallen, maar niemand had dat in de gaten."

Sierk Jan de Haan

“We moeten vooral trots zijn hoe we als team gekoerst hebben”, vertelt de jonge Noor na afloop. “We zaten met drie renners in de goede vlucht en het was al snel duidelijk dat we voor de etappewinst gingen rijden.”

De ritwinnaar was complimenteus voor Van Belle. “Hij was heel sterk en plaatste een hele goede aanval. Ik vind het echt balen voor hem dat hij vlak voor de finish viel, want ik dacht dat de zege echt voor hem zou zijn. Hij zou ook de verdiende winnaar zijn, dus ik vind het moeilijk mezelf de winnaar te noemen. Maar dat we het in het team houden, is natuurlijk wel fijn. Ik hoop dat Loe weinig last heeft van zijn val.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan: “Loe is hard gevallen, maar niemand had dat in de gaten. Hij kwam met flink wat verwondingen over de meet. Hij heeft een flinke klapper gemaakt.” In het ziekenhuis wordt de ernst van de kwetsuren bekeken.

Naast dat Staune-Mittet zich de eerste leider van de Franse rittenkoers mag noemen, legde Van Belle beslag op de bergtrui. De zege van Staune-Mittet is de zevende van het seizoen voor het Jumbo-Visma Development Team.

 / 

Gerelateerde updates