Bouwman zorgt voor twee op een rij voor Team Jumbo-Visma in Slowakije

Bouwman zorgt voor twee op een rij voor Team Jumbo-Visma in Slowakije

Koen Bouwman heeft de derde etappe van de Ronde van Slowakije gewonnen. Daarmee volgde de Nederlander het goede voorbeeld van zijn ploeggenoot Archie Ryan, die een dag eerder zegevierde. Bouwman was in de derde rit de sterkste in een sprint van een uitgedund peloton.

“Het is heel mooi om hier te winnen”, begint Bouwman, die zijn derde overwinning van het seizoen mocht bijschrijven. “Zeker aangezien we met een jonge ploeg hier zijn. De week kan al niet meer stuk.”

"De ploeg heeft fantastisch werk verricht."

Koen Bouwman

De ploeg van de Nederlandse formatie bestaat deze week uit vier renners die de opleiding genoten of nog actief zijn in het eigen Jumbo-Visma Development Team. Bouwman prijst zijn teamgenoten. “Het was een enorm slopende dag. De ploeg heeft fantastisch werk verricht. Het is mooi dat ik het dan kan afmaken.”

"Het is mooi om te zien dat elke renner van de ploeg zijn aandeel in deze zege heeft gehad."

Maarten Wynants

Ook ploegleider Maarten Wynants looft zijn pupillen. “We wilden de wedstrijd hard maken. Helaas waren de klimmetjes niet zwaar genoeg om het verschil te maken. Uiteindelijk heeft het werk van de ploeg zeker bijgedragen aan het uitdunnen van het peloton. Het is mooi om te zien dat elke renner van de ploeg zijn aandeel in deze zege heeft gehad.”

Bouwman zorgde voor de 44e overwinning van Team Jumbo-Visma in dit kalenderjaar.

 / 

Gerelateerde updates