Boven hengelt eindklassement Flanders Tomorrow Tour binnen

Boven hengelt eindklassement Flanders Tomorrow Tour binnen

Lars Boven heeft de Flanders Tomorrow Tour gewonnen. In de slotrit van de Belgische rittenkoers kwam de leidende positie van de renner van Jumbo-Visma Development Team niet in gevaar.

Boven ging aan de leiding nadat hij gisteren de tweede etappe wist te winnen. In de gele leiderstrui reed de 21-jarige vanochtend een goede tijdrit. Boven werd derde achter ploeggenoot Tim van Dijke, die tweede werd. Daarmee verstevigde de derdejaarsbelofte zijn leiding in het klassement. De uitslag van de slotrit, die plaatsvond in de middag, bracht geen verandering teweeg in het eindklassement. Daardoor behaalde Boven zijn tweede overwinning van het seizoen. Voor zijn team is het overwinning nummer vijf van deze jaargang. Boven volgt Mick van Dijke op als eindwinnaar van de Flanders Tomorrow Tour.

Naast de gele trui won Boven ook het puntenklassement. Jesse Kramer legde beslag op het rushesklassement en won daarmee de rode trui. De opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma eindigde ook bovenaan in het ploegenklassement.

"Onze jongens hebben de koers perfect gecontroleerd, ook in de finale."

Lars Boven

Nadat Boven tijd pakte in de tijdrit, ging hij met vertrouwen de slotrit tegemoet. “Het was te verwachten dat de slotrit zou eindigen in een massasprint. Onze jongens hebben de koers perfect gecontroleerd, ook in de finale. Op die manier kon ik redelijk zorgeloos naar de eindoverwinning rijden. Dat was perfect en daar ben ik mijn ploeggenoten erg dankbaar voor. De laatste maanden haal ik een ontzettend hoog niveau, maar een mooie uitslag bleef tot nu toe achterwege. Deze overwinning bezorgt me een goed gevoel.”

Voor ploegleider Sierk Jan de Haan zijn de prestaties van Boven een bevestiging van de stijgende lijn waarin de jonge renner zich bevindt. “Lars is bezig aan een sterke periode. Deze wedstrijd heeft hij ontzettend goed aangepakt, maar ook fysiek heeft hij stappen gezet. Dat betaalt zich uit met deze mooie klassering. Daarnaast was het team indrukwekkend sterk. Iedereen was op de afspraak en heeft zijn steentje bijgedragen aan deze overwinning. Complimenten aan onze jongens.”

Gerelateerde updates