Powered by
Brennan wint slotetappe Giro Next Gen na knap ploegenspel

Brennan wint slotetappe Giro Next Gen na knap ploegenspel

Matthew Brennan heeft de laatste etappe van de Giro Next Gen op zijn naam geschreven. De 18-jarige Brit van Team Visma | Lease a Bike Development was de sterkste in een sprint van tien renners. “Deze zege betekent veel na een week met tegenslagen.”

Team Visma | Lease a Bike Development nam de slotetappe van de Ronde van Italië voor beloften stevig in handen. Zowel Pietro Mattio, Darren van Bekkum en Brennan maakten deel uit van de vlucht van de dag. Op de cruciale korte beklimmingen van de Bertinoro hadden de renners van de geel-zwarte formatie de controle. Het peloton, met daarin roze truidrager Jarno Widar, wist het gat niet te dichten. Uiteindelijk sprintten tien renners voor de ritzege in Forlimpopoli. Na een goede lead-out van Mattio sprintte Brennan naar zijn derde seizoenszege.

“Deze overwinning doet enorm deugd”, reageert Brennan na afloop. “We wisten vooraf dat we in de ontsnapping moesten zitten als we een kans wilden maken op de zege. Daarom beslisten we om de koers zo hard mogelijk te maken vanaf de start. De jongens reden fantastisch. Pietro en Darren leverden uitstekend werk op de hellingen. Op die manier bleef het peloton op achterstand. In de slotkilometer zette Pietro me perfect af. Het was fantastisch.”

"Deze overwinning is een belangrijke in mijn ontwikkeling"

Matthew Brennan

Brennan maakt in 2025 de overstap naar de WorldTour-ploeg van Team Visma | Lease a Bike. “Ik hoop dat ik dit straks ook kan tonen in de WorldTour. Heuvelachtige parcoursen zoals vandaag liggen me. Ik werd wakker met een supergevoel. Het is fijn om zo’n goede benen te hebben na een zware rittenkoers van acht dagen. Deze overwinning is een belangrijke in mijn ontwikkeling.”

Na de eindoverwinning in de Giro Next Gen 2023 met Johannes Staune-Mittet, stond Team Visma | Lease a Bike Development opnieuw met hoge ambities aan de start. Op dag drie zag de ploeg met Jørgen Nordhagen en Menno Huising twee belangrijke pionnen voor het klassement uitvallen. “We kenden tegenval deze week, dus ik ben blij dat ik de ploeg deze zege kan geven”, gaat Brennan verder. “Na het vertrek van Jørgen en Menno was het soms moeilijk om een doel te hebben, maar we hebben ons knap herpakt. Dat hebben we vandaag getoond.”

Foto's: Giro Next Gen (La Presse)

Giro d'Italia Next Gen

Stage 8

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Matthew Brennan
Team Visma | Lease a Bike Development 03:16:16
2
Niklas Behrens
Lidl - Trek Future Racing +00:00:00
3
Luca Paletti
VF Group - Bardiani CSF - Faizanè +00:00:00
10
Pietro Mattio
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:04
32
Tijmen Graat
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:21
47
Darren van Bekkum
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:21

Klassement

1
Jarno Widar
Lotto Dstny Development Team 24:01:09
2
Pablo Torres
UAE Team Emirates Gen Z +00:00:52
3
Pau Martí
Israel Premier Tech Academy +00:00:58
12
Tijmen Graat
Team Visma | Lease a Bike Development +00:03:50
16
Darren van Bekkum
Team Visma | Lease a Bike Development +00:05:49
47
Pietro Mattio
Team Visma | Lease a Bike Development +00:42:43
75
Matthew Brennan
Team Visma | Lease a Bike Development +00:58:53

Gerelateerde updates