Dag zonder bijzonderheden voor Team Jumbo-Visma in twaalfde etappe Tour de France

Dag zonder bijzonderheden voor Team Jumbo-Visma in twaalfde etappe Tour de France

De twaalfde etappe van de Tour de France was er voor Team Jumbo-Visma één zonder bijzonderheden. De Nederlandse equipe finishte in Nîmes in het peloton en werd niet op de proef gesteld.

Daags na de magistrale zege van Wout van Aert in de etappe over de Mont Ventoux stond er een rit op het programma waarin de wind voor een attractieve wedstrijd kon gaan zorgen. Ondanks een snelle en hectische aanvangsfase verliep de etappe verder rustig voor het peloton, dat een kwartier na etappewinnaar Nils Politt binnenkwam. De nummer drie van het klassement, Jonas Vingegaard, werd door zijn ploeggenoten veilig over de streep geloodst.

 / 

Belgisch kampioen Van Aert was blij dat het een rustige dag werd. “Een dag als vandaag kon ik goed gebruiken na de rit van gisteren. Ik ben blij met dit scenario. Er was veel stress in het begin. Toen de grote groep weg was, werd het iets rustiger. Mocht het zo zijn dat de rit gecontroleerd werd, dan had ik best willen sprinten. Er komen nog wel wat andere kansen. Ik kreeg veel felicitaties in het peloton en voelde me een populaire jongen. Er stonden ook veel Belgen langs het parcours, zeker in het begin. Dat was nog een beetje nagenieten van gisteren.”

Ook ploegleider Grischa Niermann had vrede met het koersverloop. “Gisteren hebben we gewonnen en dat was een heel zware inspanning. Er reed een voor het klassement ongevaarlijke groep weg en geen sprintersploeg ging dat dichtrijden. Wij zijn met nog maar met vijf renners in koers en gaan dat dan ook niet controleren. Wout en Mike hebben Jonas supergoed voorin gehouden, zodat hij uit de problemen bleef. Ondanks dat het op het laatst niet meer hard waaide, bleef het wel nerveus. We zaten altijd in goede positie en ik ben blij dat de mannen op een goede manier binnen zijn gekomen.”

 / 

Gerelateerde updates