Derde plek met perspectief voor Dumoulin in tijdrit UAE Tour

Derde plek met perspectief voor Dumoulin in tijdrit UAE Tour

Tom Dumoulin is in de tijdrit van de UAE Tour als derde geëindigd. De Nederlands kampioen legde het biljartvlakke parcours van precies negen kilometer af in iets minder dan tien minuten. Door deze prestatie steeg Dumoulin naar de vierde plaats in het klassement.

Het parcours was er voor de mannen met een grote motor eentje om hun vingers bij af te likken. In Ajman waren de renners gedurende negen kilometer slechts een keer genoodzaakt een bocht te maken. Dumoulin kwam goed uit de startblokken en hield zijn soepele cadans vast tot aan de finish. Daar moest Dumoulin enkel collega-tijdritspecialisten Stefan Bissegger en Filippo Ganna voor zich dulden.

“Deze prestatie stemt mij zeker tevreden”, gaf Dumoulin aan. “Ik eindig achter twee absolute specialisten. Daar hoef ik me dus absoluut niet voor te schamen. Het parcours was hen op het lijf geschreven. Zelf geef ik de voorkeur aan een iets langer parcours dat meer heuvels bevat. Des te blijer kan ik zijn met het resultaat van vandaag. Het is goed om ook eens in wedstrijdverband op een parcours als dit te rijden.”

"Ik heb mezelf vandaag een goede uitgangspositie voor de rest van de week verschaft."

Tom Dumoulin

In het algemeen klassement deed Dumoulin goede zaken. “Het geeft vertrouwen dat ik de andere klassementsrenners op een klein gaatje heb kunnen rijden. Er zijn een hoop mannen die vlak achter me zitten, maar ik heb mezelf vandaag een goede uitgangspositie voor de rest van de week verschaft. Ik zie de komende dagen met een goed gevoel tegemoet.”

 / 

Gerelateerde updates