Favorieten houden zich daags voor eerste Pyreneeënrit Tour de France schuil in peloton

Favorieten houden zich daags voor eerste Pyreneeënrit Tour de France schuil in peloton

In een attractieve veertiende etappe van de Tour de France heeft de klassementstop zich niet in de kaarten laten kijken. Guillaume Martin profiteerde en schoof op van de negende plaats naar de tweede. Jonas Vingegaard staat daags voor de eerste Pyreneeënrit vierde in het algemeen klassement.

De heuvelachtige etappe was op papier interessant voor de vluchters. Team Jumbo-Visma probeerde met Steven Kruijswijk en Wout van Aert mee te zijn in de vlucht van de dag, maar wist niet tot in de beslissende kopgroep te geraken. Bauke Mollema won de rit.

Vingegaard was te spreken over zijn ploeggenoten die hem veilig over de finish in Quillan loodsten. “Het duurde lang voordat de vlucht weg was. Dat zorgde er mede voor dat het een pittige dag was. We zijn veilig aan de streep gekomen en daar ben ik blij om. Morgen zal een van de zwaarste etappes van deze Tour worden. Ik hoop dat ik me goed voel en ga mijn uiterste best doen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman beschouwde de etappe van vandaag als een overgangsetappe. “Het was een heel groot gevecht voor de juiste ontsnapping. Dat heeft bijna honderd kilometer geduurd en daardoor werd het steeds meer een loterij. Uiteindelijk reed er een sterke groep weg. Wij hebben daarna de focus op Jonas gehouden, want er kwamen nog wel wat spannende stukken en technische afdalingen aan. Daarin probeerden we hem bij te staan. Dat is gelukt en we zijn de dag goed doorgekomen. De komende etappes staat er nog veel op het menu. Er kan nog veel gebeuren.”

Tour de France

Stage 14

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates