Foss kroont zich tot Noors kampioen tijdrijden

Foss kroont zich tot Noors kampioen tijdrijden

Tobias Foss heeft zich in zijn thuisland verzekerd van de nationale titel tijdrijden. De Noor van Team Jumbo-Visma speelde met de concurrentie en kon na vijftig kilometer tegen de klok het zegegebaar maken.

De nummers twee en drie volgden op grote achterstand. Zij gaven respectievelijk ruim een en twee minuten toe op de winnaar. Het is de eerste nationale titel bij de profs voor de 24-jarige Foss, die op deze discipline eerder al nationaal kampioen werd bij zowel de junioren als de beloften.

“Dit was een hele goede tijdrit”, verklaarde Foss na afloop. “Ik zat er vanaf het begin lekker in. Ik reed een goede snelheid en kon vanaf de start in een goed ritme mijn omwentelingen maken. Onderweg kreeg ik al het gevoel dat ik deze tijdrit wel eens in mijn voordeel zou kunnen beslechten. Het lukte me zelfs om te genieten van mijn tijdrit. Het gaat sinds de Giro erg lekker en ik blij dat ik de goede vorm heb kunnen doortrekken.”

"Het lukte me zelfs om te genieten van mijn tijdrit."

Tobias Foss

Komend weekend is Foss ook van de partij in de wegrit van het Noors kampioenschap. “Het parcours is dan niet echt in mijn voordeel. Desalniettemin wil ik ook daar van voren rijden en de mogelijke kansen met beide handen aangrijpen. Voor nu geniet ik even van de overwinning van vandaag. Ik kijk er naar uit om het komende jaar mijn tijdritten te rijden in het nationale tricot.”

Voor Foss was het de eerste overwinning van het seizoen. De zegeteller van Team Jumbo-Visma kwam daarmee op zestien.

Gerelateerde updates