Geen kleerscheuren voor Team Visma | Lease a Bike in hectische derde etappe Itzulia Basque Country

Geen kleerscheuren voor Team Visma | Lease a Bike in hectische derde etappe Itzulia Basque Country

De derde etappe van Itzulia Basque Country heeft Team Visma | Lease a Bike weinig problemen opgeleverd. In een etappe gevuld met zes Baskische hellingen bleef de Nederlandse ploeg weg van de hectiek die in de laatste tientallen kilometers de koers in zijn greep had. Jonas Vingegaard staat nog steeds op de vijfde plek in het algemeen klassement.

De dag begon met een tegenvaller voor Team Visma | Lease a Bike. Ben Tulett stapte niet meer op zijn fiets. De jonge Brit voelde zich de afgelopen dagen niet helemaal fit en zag zich op dag drie genoodzaakt zijn rugnummer niet meer op te spelden.

De zwart-gele formatie vatte gedurende de rit steeds attent post in de voorste regionen van het peloton. Een klassementsduel ontstond er niet, maar dat betekende niet dat de mannen met ambities voor wat betreft de eindrangschikking uit de problemen bleven. De slotfase van de etappe werd namelijk ontsierd door meerdere valpartijen, met onder meer Primoz Roglic en Juan Ayuso onder de slachtoffers. De renners van Team Visma | Lease a Bike passeerden uiteindelijk allen veilig de finishlijn. In de straten van Altsasu sprintte de Belg Quinten Hermans uiteindelijk naar de dagzege.

“Dit was een zeer verraderlijke dag”, stelt ploegleider Frans Maassen na afloop. “Die dag begon voor ons in mineur, omdat Ben niet meer van start kon gaan. Dat gemis gaan we zeker voelen in het vervolg van deze koers. Uiteindelijk mogen we in onze handen wrijven dat we deze dag goed zijn doorgekomen. Gezien de nodige valpartijen mogen we ons gelukkig prijzen dat we zonder kleerscheuren aan de finish zijn gekomen. We sluiten deze etappe dus uiteindelijk met een goed gevoel af en kijken als ploeg zijnde uit naar de dag van morgen.”

Gerelateerde updates