Geen topresultaat voor Team Jumbo-Visma in afsluitende tijdrit Coppi e Bartali

Geen topresultaat voor Team Jumbo-Visma in afsluitende tijdrit Coppi e Bartali

De Internationale Wielerweek Coppi e Bartali sloot af met een individuele tijdrit in Carpi. Tijmen Graat noteerde de hoogste klassering voor Team Jumbo-Visma met een 25e plaats. Johannes Staune-Mittet zag een top tienplek in het eindklassement in het water vallen na materiaalpech.

De Italiaanse vijfdaagse rittenkoers eindigde met een tijdrit op een nagenoeg vlak parcours van iets meer dan achttien kilometer. Tijmen Graat bleek de snelste van de geel-zwarte formatie. De jonge renner van het Jumbo-Visma Development Team eindigde 25ste op 23 seconde van winnaar Cavagna. Ploegleider Robert Wagner kijkt tevreden terug op zijn prestatie. “Tijmen reed een knappe tijdrit. Hij staat vooral bekend als klimmer, maar hij heeft zijn tijdritcapaciteiten goed ontwikkeld. Het is enkel jammer dat hij op drie seconden na een top tienplaats in het eindklassement misloopt.”

Staune-Mittet stond voor aanvang van de afsluitende tijdrit negende in het klassement. De 21-jarige Noor van Team Jumbo-Visma was goed onderweg, tot hij met materiaalpech te maken kreeg. “Johannes startte heel goed”, zegt Wagner. “Hij had een gelijkaardige tussentijd als Tijmen, maar door materiaalpech moest hij een fietswissel doen. Hij verloor daardoor te veel tijd en valt zo volledig uit de top tien van het eindklassement. Dat is balen.”

“Het was een fantastische week met weliswaar een zuur einde voor ons. De mannen hebben zeer goede dingen laten zien voor de toekomst. Dat nemen we zeker mee”, besluit Wagner.

Gerelateerde updates