Gemengde gevoelens bij Team Jumbo-Visma na snelle en hectische etappe Vuelta a España

Gemengde gevoelens bij Team Jumbo-Visma na snelle en hectische etappe Vuelta a España

De vierde etappe van de Vuelta a España is zoals vooraf werd verwacht uitgedraaid op een massasprint. Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, de kopmannen van Team Jumbo-Visma in de Spaanse grote ronde, passeerden zonder schade en in dezelfde tijd als dagwinnaar Kaden Groves de finishlijn in Tarragona.

De vierde etappe kende een razendsnelle openingsfase. “Al vlug reed een kopgroep van drie weg vanuit het peloton”, analyseert ploegleider Marc Reef de koers. “Zij kregen de zegen van het peloton, dat koos voor de controle. Vanwege de wind die er stond kende de rit enkele nerveuze fases, maar uiteindelijk ontstonden er geen waaiers. De snelheid lag nagenoeg de hele dag vrij hoog.”

"Gelukkig was hij in staat om door te rijden"

Ploegleider Marc Reef over de val van Wilco

In de finale kwam Wilco Kelderman in aanraking met het asfalt. Hij kon zijn weg vervolgen, maar bereikte de finish op ruim drie minuten achterstand en verliest zo zijn plaats in de top van het klassement. “Dat tijdverlies is heel zuur”, aldus Reef. “Maar gelukkig was hij wel gewoon in staat om door te rijden. Primoz en Jonas kwamen wel veilig en zonder tijdverlies aan de finish. De ploeg heeft hen de hele dag uit de wind gehouden. De focus gaat nu weer op de dag van morgen.”

Gerelateerde updates