Gemengde gevoelens voor Team Jumbo-Visma Women in koninginnenrit Simac Ladies Tour

Gemengde gevoelens voor Team Jumbo-Visma Women in koninginnenrit Simac Ladies Tour

Team Jumbo–Visma zal gemengde gevoelens overhouden aan de koninginnenrit van de Simac Ladies Tour. De Nederlandse equipe zag Riejanne Markus en Nienke Veenhoven noodgedwongen de koers verlaten, maar behaalde enkele ogenblikken later met Anna Henderson en Karlijn Swinkels wel knappe resultaten.

De zwaarste rit van de Nederlandse World Tour-koers bevatte liefst 2200 hoogtemeters in zo’n 130 kilometer. Halverwege de race verlieten Markus en Veenhoven de koers noodgedwongen, maar Team Jumbo-Visma liet zich daardoor niet uit het veld slaan.

In een groep der favorieten vatten Henderson en Swinkels post namens de geel-zwarte formatie. In de etappe die uiteindelijk werd gewonnen door klassementsleider Lotte Kopecky passeerde Henderson als vijfde de streep. Swinkels werd tiende. Beide vrouwen handhaven zich op die manier in de top van het klassement.

“Het is zeer spijtig dat Riejanne betrokken raakte bij een valpartij”, vertelt race coach Carmen Small. “Het was achteraf gezien heel onnodig, maar dat soort dingen gebeuren helaas in de koers. Gelukkig maakt ze het nu goed. Een dikke pluim voor hoe de overige dames het hebben opgepakt na het uitvallen van twee van onze rensters. We zijn hier niet meer met veel dames, maar we gaan morgen onze uiterste best doen om de goede klasseringen te verdedigen.”

Gerelateerde updates