Gesink trekt in laatste bergrit Vuelta wederom ten aanval

Gesink trekt in laatste bergrit Vuelta wederom ten aanval

Robert Gesink heeft zijn huid in de Vuelta andermaal duur verkocht. De renner van Team Jumbo-Visma viel ook in de laatste bergetappe aan en streed lang mee om de dagzege. Uiteindelijk redde Gesink het niet, mede door het hoge tempo van de klassementsrenners.

Na het uitvallen van Primoz Roglic trok Team Jumbo-Visma de kaart van het aanvallen. Ook het plan voor de etappe met maar liefst vijf beklimmingen week daar niet van af. Gesink trok samen met ploeggenoot Rohan Dennis vroeg in de etappe ten aanval en belandde in een omvangrijke kopgroep.

“Het was een superzware rit, maar we zaten mooi conform plan mee”, vertelt Gesink na afloop. “Rohan had daarin een belangrijke rol. Hij reed een sterke etappe. Het was een groep waarin de samenwerking niet heel soepel verliep. Toen Richard Carapaz vertrok, counterde ik hem even later. Ik had voor mijn gevoel een goed ritme te pakken, naderde hem tot op enkele seconden, maar daarna was de tank leeg. Ik streed nog voor wat ik waard was, maar ik geraakte niet dichter. Mentaal was ik vandaag wel weer sterk, maar de benen waren wellicht een paar procent minder dan twee dagen geleden.”

"Een grote ronde is voor mij het mooiste dat er is"

Robert Gesink

Gesink geeft aan dat hij ook nog lessen trekt. “Ik heb weer veel geleerd. Alleen ben ik al 36 jaar en ik krijg niet veel kansen meer. Maar uiteindelijk weet ik wel wat je in een ontsnapping wel en niet moet doen. Zelf ben ik meer een tempoklimmer en niet zo van het explosieve. Dat zal de concurrentie ook weten. Voor mezelf sluit ik deze Vuelta met een voldaan gevoel af. Van het uitvallen van Primoz moest ik even bekomen, maar al vrij snel kon ik de draad weer oppakken. Een grote ronde is voor mij het mooiste dat er is. Ik houd er van om drie weken lang te mogen rondkoersen. Helaas zijn er daar maar drie van per seizoen”, sluit Gesink met een knipoog af.

“Het plan was inderdaad om vanuit de ontsnapping te strijden voor de dagzege”, spreekt ploegleider Addy Engels na afloop. “Wat dat betreft is het doel voor vandaag geslaagd, want we hebben meegedaan voor de zege. De mannen hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar helaas waren er vandaag enkele renners sterker. De wil om er voor te vechten is bewonderenswaardig, na het uitvallen van Primoz. De vijf overgebleven renners van onze ploeg hebben vrij snel de knop omgezet. Ondanks de bittere pil die we begin deze week moesten slikken hebben we iedere dag geprobeerd om de dagzege te grijpen. En dat gaan we morgen ook weer doen. Zo hopen we deze Vuelta op een mooie manier af te sluiten.”

La Vuelta ciclista a España

Stage 20

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates