Gloag geeft visitekaartje af met tweede plaats in koninginnenrit Ronde van Valencia

Gloag geeft visitekaartje af met tweede plaats in koninginnenrit Ronde van Valencia

Tom Gloag heeft zich in de vierde etappe van de Ronde van Valencia andermaal van zijn beste kant laten zien. In de rit die werd bestempeld als de koninginnenrit eindigde de Brit in een sprint bergop op de tweede plaats. Door zijn eerste podiumplaats in dienst van Team Jumbo-Visma schuift Gloag op naar de vijfde plaats in de algemene rangschikking. Daarnaast staat de 21-jarige coureur met nog een etappe te gaan aan de leiding in het jongerenklassement.

Een omvangrijke groep van 23 renners ging vanuit de start op avontuur. Onder hen Tosh Van der Sande. De Belg van Team Jumbo-Visma glipte mee in de ontsnapping die door het peloton telkens binnen de drie minuten werd gehouden.

Als een van de laatste renners werd Van der Sande uiteindelijk ingerekend door het peloton. De favorieten hielden elkaar lang in een houdgreep, want door het hoge tempo waren en nauwelijks speldenprikjes te noteren op de slotklim. Gloag werd door ploeggenoten Koen Bouwman en Sam Oomen goed van voren gehouden in de slotfase, waarna de Brit in de laatste kilometer mocht sprinten voor zijn kansen.

Tao Geoghegan Hart sprintte naar de dagzege, met Gloag in zijn kielzog. Door de bijkomende zes bonificatieseconden schoof Gloag een plekje op in het klassement. De Brit staat met nog een etappe te gaan vijfde in de algemeen rangschikking, in dezelfde tijd als de nummer vier.

Na de finish voorzag Gloag de etappe van commentaar. “Het ging naar behoren. Het hele team hield me uit de wind waardoor ik tot aan de slotfase niet al te veel energie heb hoeven verspillen. Door het uitstekende werk van Koen en Sam zat ik in de laatste honderden meters in een goede positie. Achteraf gezien had ik mijn sprint misschien ietsje eerder moeten inzetten, maar ik ben zeker blij met deze tweede plaats”, vertelt Gloag.

"Het is erg speciaal om op dit podium zulke mooie resultaten te rijden"

Tom Gloag

De jongeling beseft zich maar al te goed dat succes niet zomaar komt aanwaaien. “Daarom moet ik nu genieten van het feit dat het lekker loopt, maar ook hard blijven werken om dit in de toekomst vaker te mogen ervaren. Het is erg speciaal om op dit podium zulke mooie resultaten te rijden. Dat ik nu aan de leiding sta in het jongerenklassement is een mooie bevestiging van mijn goede vorm. Hopelijk kunnen we deze Ronde van Valencia morgen op een mooie manier afsluiten”, besluit hij.

Volta a la Comunitat Valenciana

Stage 4

Gerelateerde updates