Graat eindwinnaar Istrian Spring Trophy

Graat eindwinnaar Istrian Spring Trophy

Een dag na zijn allereerste overwinning op een racefiets heeft Tijmen Graat meteen zijn tweede te pakken. In de afsluitende etappe van de Istrian Spring Trophy kwam de leidende positie van de twintigjarige Graat niet in gevaar, waardoor de renner van Jumbo-Visma Development Team zich eindwinnaar van de Kroatische koers mag noemen.

Ploeggenoot Darren van Bekkum flankeerde Graat op het eindpodium. De derdejaarsbelofte eindigde als derde in het eindklassement. Het bergklassement was een prooi voor Menno Huising.

“We hadden het als ploeg vandaag perfect onder controle”, aldus Graat. “Er waren wat aanvallen van andere klassementsrenners, maar daar reageerden we goed op. Mede door onze controle stevenden we op een massasprint af en bleek de eindzege een feit. Ik ben erg trots op het team, want we hebben erg sterk gereden. Het was een geslaagde dag en een mooi einde van deze koers.”

Ploegleider Robert Wagner zag een jong team op een volwassen manier koersen. “Het doel van vandaag was om de twee truien die we in het bezit hadden veilig te stellen. De mannen hebben het perfect gecontroleerd. Ik heb deze week een echt team gezien. Daarnaast weten we dat onze mannen conditioneel in orde zijn. Dat kan tot hele mooie uitslagen leiden en daarmee belonen ze zichzelf.”

Foto's: Stiehl Photography

Gerelateerde updates