Henderson derde in eindklassement Simac Ladies Tour, Swinkels wint bergtrui

Henderson derde in eindklassement Simac Ladies Tour, Swinkels wint bergtrui

Anna Henderson is als negende over de streep gekomen in de laatste etappe van de Simac Ladies Tour. De Britse renster van Team Jumbo-Visma was samen met Karlijn Swinkels de gehele dag onderdeel van de kopgroep en sprintte opnieuw naar een toptienplaats. Henderson eindigt uiteindelijk als derde in het algemeen klassement, terwijl Swinkels de overwinning in het bergklassement naar zich toe trok.

Na een snelle openingsfase maakte een sterke kopgroep van twintig rensters zich los van het peloton. Henderson en Swinkels waren attent en zaten mee. Het peloton deed er alles aan om de kopgroep terug te pakken, maar zou daar niet in slagen. Swinkels raapte onderweg de bergpunten op, waarna een soloaanval van Katarzyna Niewiadoma in de kiem werd gesmoord. Henderson zat iets te ver in de sprint en kwam als negende binnen.

"Ik ben tevreden over de uitkomst van deze rittenkoers."

Carmen Small

“Onze rensters hebben het goed gedaan, ook rekening houdend met het feit dat we met zijn drieën overbleven”, vindt ploegleider Carmen Small. “De gehele week hebben we hecht gekoerst. Dat is de sleutel tot succes als je numeriek in ondertal bent. De goede prestatie van gisteren heeft bijgedragen aan een mooie etappe vandaag. Ik ben tevreden over de uitkomst van deze rittenkoers.”

 / 

Simac Ladies Tour

Stage 5

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Lorena Wiebes
Team SD Worx 03:44:53
2
Elisa Balsamo
Lidl - Trek +00:00:00
3
Lotte Kopecky
Team SD Worx +00:00:00
9
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:00:00
11
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:00:03
60
Maud Oudeman
Team Jumbo-Visma +00:05:16

Gerelateerde updates