Hessmann en Kuss in offensief in overgangsetappe Giro d’Italia

Hessmann en Kuss in offensief in overgangsetappe Giro d’Italia

De twaalfde etappe in de Giro d’Italia is gekleurd door de vroege vluchters. Direct vanaf de start trachtte een hoop renners mee te springen in de juiste vlucht. Michel Hessmann en Sepp Kuss bleken twee van de uitverkorenen te zijn. De Duitser Nico Denz kroonde zich uiteindelijk tot ritwinnaar.

Hessmann en Kuss maakten in eerste instantie deel uit van een omvangrijke kopgroep van om en nabij de dertig renners. Halverwege de koers brokkelde de oorspronkelijke vluchtersgroep in stukken. Een viertal scheidde zich af van de rest van de groep. Uiteindelijk spurtte een trio in de finishstraat in Rivoli om de zege. Het peloton leek zijn zinnen al gezet te hebben op de etappe van morgen. In gematigd tempo werkte de groep zich een weg naar de finish.

Het vluchtersduo van Team Jumbo-Visma bleef in de groep tussen het peloton en de kopgroep echter stevig doortrappen. Mede door die inspanningen neemt Team Jumbo-Visma de leiding over in het ploegenklassement. Hessmann sprintte naar de negende plaats in de daguitslag. Dat betekende de eerste individuele toptienklassering in een WorldTour-wedstrijd voor de 22-jarige Duitser.

“De achterliggende gedachte was dat we met twee man van voren zouden zitten als er in het peloton iets zou gebeuren. Indien nodig zouden we ons kunnen laten terugzakken tot Primoz. De afdaling van de laatste klim was een verraderlijke, dus we namen op deze manier een beetje het zekere voor het onzekere. Het is mijn eerste grote ronde en tot nu toe gaat het allemaal beter dan vooraf gedacht. De afgelopen twaalf dagen zijn mede vanwege de omstandigheden wel erg zwaar geweest. Ik voel me echter goed en herstel iedere dag prima. Op die manier kan ik er ook een beetje van genieten”, vertelt Hessmann.

"Tot nu toe gaat het allemaal beter dan vooraf gedacht"

Michel Hessmann

Ploegleider Marc Reef: “We wisten vooraf dat het een dag voor de vluchters zou worden. Sepp en Michel mochten hun eigen kans gaan, maar waren ook vooruitgeschoven pionnen voor het geval er iets met Primoz zou gebeuren. Gelukkig is iedereen veilig aan de meet gekomen. Morgen staat er een zware bergetappe op het programma. Primoz is helemaal in orde. Dat heeft hij ook vandaag weer laten zien door de manier waarop hij in het peloton rondreed. De val van gisteren heeft hem geen problemen bezorgd. Hij is meer dan klaar voor de etappe van morgen.”

Gerelateerde updates