Hessmann pakt Duitse tijdrittitel bij beloften, Ballerstedt tweede

Hessmann pakt Duitse tijdrittitel bij beloften, Ballerstedt tweede

Michel Hessmann heeft de Duitse beloftentitel in het tijdrijden in de wacht gesleept. De renner van Jumbo-Visma Development Team was aan de finish negen seconden sneller dan zijn ploeggenoot Maurice Ballerstedt en behaalde zo zijn eerste overwinning van het seizoen.

“Het was vooral erg warm vandaag”, vertelde de nieuwe kampioen. “Het is een supergoed gevoel om hier de titel te pakken. Vooraf werd ik als de grote favoriet bestempeld, maar dan moet ik het nog maar zien waar te maken. Tijdens de tijdrit had ik een erg goed gevoel en ik ben blij dat ik het vertrouwen heb kunnen vertalen in winst.”

Ballerstedt was achteraf erg blij met zijn zilveren medaille. “Dit is een echte teamprestatie. Michel en ik kregen goed advies van Tony Martin en onze warming-up verliep perfect. Daar speelde de ploeg een grote rol in. Michel is de verdiende winnaar en ik ben er trots op dat ik negen seconden achter hem op de tweede plek finish.”

Hessmann is de tweede renner van Jumbo-Visma Development Team die deze week een nationaal kampioenschap tijdrijden wint. Afgelopen woensdag was het Mick van Dijke die de titel in Nederland behaalde.

Gerelateerde updates