Huising schrijft Flèche Ardennaise op zijn naam

Huising schrijft Flèche Ardennaise op zijn naam

Menno Huising heeft Flèche Ardennaise naar zijn hand weten te zetten. De negentienjarige Nederlander van Jumbo-Visma Development Team verteerde de beklimmingen in de finale goed en versloeg Francesco Busatto in een sprint-a-deux. Door de zege van Huising loopt de teller van de opleidingsploeg op naar zeven overwinningen.

“Ik voelde me heel goed”, vertelt een trotse Huising na afloop. “Op de slotklim reden drie renners weg en ik was wel een beetje bang dat we hen niet meer terug zouden zien. Ik merkte echter in de achtervolging dat ik nog niet op de limiet zat. Een renner van Bardiani-CSF reed het gat dicht en daarna kon ik het perfect uitspelen.”

De laatste kilometers waren hectisch, vertelt de kersvers winnaar. “De finale blijft altijd gokken. Het is een spel van wel of niet mee springen. Je hebt een beetje geluk nodig, maar ik denk wel dat ik de sterkste was. Het zegt ook veel over onze ploeg dat we met zijn vijven best dominant konden zijn. Darren van Bekkum en ik hielden veel contact tijdens de koers en we besloten uiteindelijk om mijn kaart te trekken. Daar wil ik de jongens echt ontzettend voor bedanken.”

"Gelukkig gelooft de ploeg in mij en krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen."

Menno Huising

Huising staat ook nog even stil bij de ontwikkeling die hij doormaakt. “Ik voelde me in de winter vrij goed, al hebben ziekteleed en valpartijen me nadien wat teruggeslagen. Bovendien moest ik wennen aan het belofteniveau en de lange wedstrijden. Gelukkig gelooft de ploeg in mij en krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen. Vandaag pakte dat ontzettend goed uit.”

Foto: DirectVelo

Gerelateerde updates