Jorgenson en Kelderman tonen zich in vierde etappe Parijs-Nice

Jorgenson en Kelderman tonen zich in vierde etappe Parijs-Nice

Matteo Jorgenson en Wilco Kelderman hebben een sterke indruk achtergelaten in de vierde etappe van Parijs-Nice. De twee renners van Team Visma | Lease a Bike klommen op de slotklim met de besten mee omhoog en kwamen respectievelijk als achtste en elfde over de streep.

Met zeven gecategoriseerde beklimmingen en een aankomst bergop beloofde de vierde rit in de Koers naar de Zon een interessante te worden. Nadat de laatst overgebleven vluchter op de eerste passage van de Mont Brouilly werd ingerekend, zagen Lucas Plapp en Santiago Buitrago hun kans schoon om weg te rijden van het peloton.

De twee breidden hun voorsprong gestaag uit en mochten op de laatste passage van de Mont Brouilly gaan uitvechten wie er met de ritzege vandoor zou gaan. Buitrago bleek de sterkste en kwam solo over de streep. In de favorietengroep klommen Jorgenson en Kelderman met de besten mee omhoog. De Amerikaan passeerde uiteindelijk als achtste de finish, Kelderman werd elfde.

"Het was een slijtageslag"

Frans Maassen

"Een prima prestatie van Wilco en Matteo”, luidt het oordeel van ploegleider Frans Maassen. "Ze zaten op de slotklim goed van voren en hielden goed stand. Van Matteo hadden we wel gedacht dat hij goed zou zijn, maar hiermee bevestigt hij alleen wat we hoopten. We moesten de koers ondergaan en ik vind dat de jongens een goede koers hebben gereden."

Volgens de ploegleider van Team Visma | Lease a Bike werd er flink afgezien in het peloton. "Het was een slijtageslag. Op het einde bleven er nog maar vijftien renners over, dus dat zegt wel genoeg." In het klassement bezet Jorgenson de achtste plek, op een kleine minuut van de leider. "Ons doel is om een zo goed mogelijk klassement te rijden. Morgen is er opnieuw een kans om te sprinten met Olav Kooij en daarna gaan we kijken wat er nog mogelijk is in het algemeen klassement."

 / 

Gerelateerde updates