Jumbo-Visma Development Team snelt naar zege in ploegentijdrit Ronde de L’Isard

Jumbo-Visma Development Team snelt naar zege in ploegentijdrit Ronde de L’Isard

Jumbo-Visma Development Team heeft op dag twee van de Ronde de L’Isard de ploegentijdrit in Bagnères-de-Bigorre weten te winnen. Later op de dag verdedigde Johannes Staune-Mittet zijn leiderstrui met verve in etappe 2b.

Loe van Belle ondervond teveel hinder van zijn crash op de openingsdag van de rittenkoers en was genoodzaakt de strijd nog voor het begin van de ploegentijdrit te staken. “Het is extra knap dat de jongens met een mannetje minder de zege konden grijpen”, vindt ploegleider Sierk Jan de Haan. “We kwamen met vijf man over de finish, waarbij eenieder zijn steentje heeft bijgedragen aan deze fraaie overwinning.”

De Haan is erg in zijn nopjes met de totstandkoming van de achtste seizoenszege van zijn ploeg, eens te meer omdat een aantal jongens voor de eerste keer een ploegentijdrit in wedstrijdverband reed. “Voor sommigen was dit een totaal nieuwe ervaring. Op dit technische en mooie parcours hebben ook zij een duit in het zakje gedaan. Dat geeft een hoop vertrouwen voor de toekomst.”

"Dit geeft een hoop vertrouwen voor de toekomst"

Sierk Jan de Haan

De tweede etappe op dag twee van de Franse rittenkoers zou de renners oorspronkelijk over de Tourmalet leiden, maar de col werd op het laatste moment geschrapt vanwege hevige sneeuwval. “Daarmee werd etappe 2b een rit van slechts 25 kilometer. Dat is zeer ongewoon. We moesten meer dan ooit direct vanaf de start bij de les zijn. De renners finishten binnen een uur. Archie Ryan zat goed mee in een ontsnapping en Johannes heeft zijn concurrenten voor het algemeen klassement geen centimeter ruimte gegeven. We hebben vandaag ondervonden dat er een hoop goede klimmers in dit peloton zitten, dus we moeten blijven opletten met het oog op het behouden van de trui. Voor de dag van morgen maken we ook weer een goed plan om daarin te slagen.”

 / 

Gerelateerde updates