Powered by
Kelderman negende in eindklassement Tour de Suisse na toptienplaats in slottijdrit

Kelderman negende in eindklassement Tour de Suisse na toptienplaats in slottijdrit

Wilco Kelderman is in de afsluiteinde klimtijdrit in de Tour de Suisse als tiende geëindigd. Door deze nieuwe toptienplek steeg de 33-jarige Nederlander naar de negende plek in het eindklassement. De ritzege was voor Joao Almeida.

Op de slotdag van de Ronde van Zwitserland stond de individuele klimtijdrit van 15,7 kilometers naar Villars-sur-Ollon op het programma. Na vijf relatief vlakke kilometers begonnen de renners aan tien kilometer lange slotklim. Voor aanvang van de tijdrit stond Kelderman op de tiende plaats in het algemene klassement, op achttien seconden van negende in de stand Felix Gall.

Onder meer Johannes Staune-Mittet en Ben Tulett wisten een degelijke eindtijd neer te zetten boven op Villars-sur-Ollon, al was het uitkijken naar de grote kanonnen. Voormalig Nederlands kampioen tijdrijden Kelderman startte als tiende in het klassement als een van de laatsten. De Team Visma | Lease a Bike-renner bevestigde zijn goede vorm met een tiende plaats in de daguitslag. Hierdoor sprong hij over Gall naar de negende plaats in de eindnotering.

"Ik kan tevreden terugblikken op de voorbije week"

Wilco Kelderman

“Ik kon niet de tijdrit rijden zoals ik vooraf in gedachten had, maar achteraf gezien was het een prima prestatie. Richting de top van de helling werd het lastig om soepel te blijven rijden. Het was uiteindelijk afzien tot aan de streep. Door enkele valpartijen was ik een lange tijd uit competitie. Ik ben zeker tevreden om hier in de top tien van het eindklassement te eindigen. Ik kan tevreden terugblikken op de voorbije week”, aldus Kelderman. 

 / 

Gerelateerde updates