Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
17/21 Gruissan › Nîmes 188km
18/21 Saint-Paul-Trois-Châteaux › Superdévoluy 177km
19/21 Gap › Barcelonnette 179km
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
1/5 Tournai › Fleurus 179km
2/5 Saint-Ghislain › Ouffet 188km
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz
2/7 Mysłakowice › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój
Kelderman vierde in voorlaatste etappe Tour de Suisse

Kelderman vierde in voorlaatste etappe Tour de Suisse

Wilco Kelderman is in de voorlaatste etappe van de Tour de Suisse als vierde geëindigd. Bovenop Villars-sur-Ollon finishte de 33-jarige Nederlander zestien seconden na ritwinnaar Adam Yates. Onderweg liet ook Johannes Staune-Mittet zich opmerken met een knappe solo aanval.

Op de zevende dag in de Ronde van Zwitserland lag de start- en aankomstplaats in skioord Villars-sur-Ollon. In de korte etappe van 118 kilometer moest werkte het peloton vier gecategoriseerde beklimmingen af.

Staune-Mittet maakte deel uit van de achtkoppige vlucht van de dag, die nooit veel ademruimte kreeg van het peloton. Op zo’n zestig kilometer van de streep liet het 22-jarige jeugdproduct van Team Visma | Lease a Bike zijn medevluchters achter. De knappe solo van de Noor strandde uiteindelijk op vier kilometer van de finish. Na afloop werd hij beloond met de prijs van de strijdlust.

"Uitdagend om het eens te proberen"

Johannes Staune-Mittet

“Het was een fijne dag in de kop van de wedstrijd”, reageert Staune-Mittet, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de WorldTour-formatie van de Nederlandse ploeg. “Ik was een beetje verbaasd dat niemand me volgde toen ik alleen ging. Ik moest diep gaan op de eerste beklimming naar Villars-sur-Ollon, maar ik herstelde goed. Op de Col de la Croix voelden de benen goed. Het was uitdagend om het eens te proberen.”

Op de slotbeklimming werd het tempo hooggehouden door Ineos Grenadiers. Zowel Kelderman als Ben Tulett wist goed te volgen. Cian Uijtdebroeks had een mindere dag en had de eerste renners al eerder laten rijden. Met de slotkilometers in zicht plaatsten Yates en Joao Almeida, de nummers een en twee in het klassement, de beslissende versnelling. Kort daarachter knokte Kelderman zich naar plek vier. De Team Visma | Lease a Bike-renner springt zo naar de tiende plek in het algemeen klassement daags voor de afsluitende klimtijdrit.

"Na mijn val in de vierde etappe waren de spieren wat geraakt, maar gisteren voelde ik al verbetering"

Wilco Kelderman

“Het was een lastige dag, maar het gevoel was heel goed”, blikt Kelderman terug. “Deze Ronde van Zwitserland is al zwaar geweest tot nu toe. Na mijn val in de vierde etappe waren de spieren wat geraakt, maar gisteren voelde ik al verbetering. Tijdens de etappe van vandaag ging het weer een stuk beter. Ik ben tevreden dat ik een mooi resultaat kon neerzetten. Ik kan zeker leven met de vierde plaats.”

Ook ploegleider Marc Reef zag een goede prestatie van zijn renners. “Johannes reed een erg sterke etappe. Eens hij alleen op kop kwam te zitten, bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit tot anderhalve minuut. Het was een moeilijke opgave, maar hij heeft zich goed geweerd. In het peloton leverden Ben en Attila Valter goed werk om Wilco in positie te houden. Wilco moest op het laatst de drie besten laten gaan, maar hij heeft goede dingen laten zien vandaag. In de tijdrit van morgen wacht er misschien een kans om nog een plek te stijgen in het klassement.”

Gerelateerde updates