Kooij eindigt vierde in slotetappe en eindklassement Vierdaagse van Duinkerke

Kooij eindigt vierde in slotetappe en eindklassement Vierdaagse van Duinkerke

Olav Kooij is in de laatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke als vierde geëindigd. De 21-jarige Nederlander raakte in de sprint ingesloten. Kooij sluit de week af als vierde in het eindklassement en als winnaar van het puntenklassement. Team Jumbo-Visma keert dankzij Kooij en Per Strand Hagenes met drie ritoverwinningen huiswaarts.

Het peloton vertrok vanuit Avion richting aankomstplaats Duinkerke. Zeven vluchters reden een lange tijd voorop, maar bij het ingaan van de plaatselijke ronden in de Franse kuststad slonk hun voorsprong snel. De verwachte massasprint kwam tot stand, al liep die niet zoals gehoopt voor Kooij.

“Ik raakte ingesloten, dus kon ik jammer genoeg niet gaan voor de etappezege”, reageert hij na afloop. “Ik zat goed gepositioneerd om de sprint aan te gaan, maar soms moet de deur wel opengaan in de laatste honderd meters. Dat was vandaag niet het geval. Toen ik ruimte kreeg om te sprinten was het eigenlijk al voorbij.”

Kooij sluit de rittenkoers uiteindelijk af als vierde in het eindklassement. Hij won twee ritten en is de winnaar van het puntenklassement. “Het was niet aan de orde om vandaag nog iets te proberen om het eindklassement binnen te halen. Het parcours en de omstandigheden waren daarvoor niet gunstig. Het doel was om volop voor een nieuwe etappezege te gaan, maar helaas. Het is jammer dat ik de derde plaats op de valreep nog ben kwijtgeraakt, maar dat doet niet af aan deze zeer goede week waarin we de helft van de ritten gewonnen hebben.”

"Een zeer succesvolle week voor ons"

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen blikt tevreden terug. “Het was een zeer succesvolle week voor ons. Drie etappezeges, het ploegenklassement én de groene trui is een fantastisch resultaat. We hadden zelfs nog een lange tijd de kans om het eindklassement te winnen, maar Romain Grégoire had gisteren een sterke move in huis.”

“Dit zijn de wedstrijden waar onze jonge renners zichzelf kunnen tonen. Die kans hebben ze met beide handen gegrepen. Etappe na etappe waren ze goed bij de les. Per is 19 jaar en wint de koninginnenrit. Olav, 21 jaar, wint twee ritten. Het was jammer dat hij vandaag niet voluit kon sprinten, maar het kan niet elke dag feest zijn”, besluit Maassen met een glimlach.

Foto: François LO PRESTI Région Hauts de France

Gerelateerde updates