Kooij grijpt net naast eerste seizoenszege in vierde etappe UAE Tour

Kooij grijpt net naast eerste seizoenszege in vierde etappe UAE Tour

Olav Kooij is er net niet in geslaagd de vierde etappe in de UAE Tour op zijn naam te schrijven. De jonge sprinter van Team Jumbo-Visma legde het in de massasprint nipt af tegen Sebastian Molano, die na het bestuderen van de finishfoto als winnaar werd aangewezen. Kooij veroverde dankzij zijn tweede plek wel de groene puntentrui.

Op de biljartvlakke wegen in en rondom Dubai zagen drie renners hun kans schoon om de vlucht van de dag te vormen. Het trio kreeg een maximale voorsprong van vier minuten, maar slaagde er niet in een koninklijke massasprint te voorkomen.

Team Jumbo-Visma deed er in de slotfase alles aan om Kooij zo goed mogelijk af te zetten en daarin slaagde het met verve. De 21-jarige sprinter vond aan de linkerkant van de weg een gaatje en trok vervolgens hard door. Heel even leek de Nederlander zijn eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen, ware het niet dat Molano zijn wiel net iets eerder over de streep drukte dan Kooij.

"Het scheelde ontzettend weinig", reageerde Kooij na afloop. "Ik wist dat Sam Welsford op rechts aan ging, maar ik had niet door dat Sebastian daar ook zat. Als ik naar mijn eigen sprint kijk, denk ik dat geen fouten heb gemaakt. Het is jammer dat ik met zo’n klein verschil verlies, maar ik kan niemand iets kwalijk nemen. Het team heeft goed werk geleverd en zette mij perfect af."

"Het verschil tussen ontgoocheling en euforie kan ontzettend groot zijn", aldus ploegleider Maarten Wynants. "Het is jammer, maar je kunt er weinig aan veranderen. Olav heeft een heel goede sprint gereden en mag tevreden zijn met het niveau dat hij heeft. We hebben misschien niet de beste lead-out bij ons, maar ik vind dat de jongens goed voorbereidend werk hebben gedaan. Hopelijk zit het de volgende keer mee."

 / 

Gerelateerde updates