Kooij grijpt slotrit en eindklassement Circuit Cycliste Sarthe

Kooij grijpt slotrit en eindklassement Circuit Cycliste Sarthe

Olav Kooij heeft op de laatste dag van het Circuit Cycliste Sarthe een dubbelslag geslagen. Kooij wist zowel de slotetappe als het eindklassement te bemachtigen. In een door valpartijen ontsierde finale manoeuvreerde Kooij zich overal handig doorheen. De sprinter van Team Jumbo-Visma was uiteindelijk in een sprint-a-deux de snelste en won daarmee zijn tweede rit van de week.

De laatste rit in het Circuit Cycliste Sarthe was ingekort vanwege de slechte weersomstandigheden. Na de start was het Rick Pluimers die namens Team Jumbo-Visma vertegenwoordigd was in de vlucht van de dag. Nadat deze groep teruggepakt werd, was het de beurt aan Lars Boven. Boven wist zich knap in een nieuwe kopgroep te posteren en bleef daarmee lang vooruit. Uiteindelijk ging een uitgedund peloton op weg naar de finish.

Op de natte wegen was het nog altijd gevaarlijk op het lokale rondje rondom finishplaats La Chapelle-Saint-Aubin. Op vier kilometer van de streep was er een grote valpartij, waardoor het peloton uiteen viel. Kooij wist uit de miserie te blijven en kwam met Xandro Meurisse voorop te zitten. In de sprint bleek Kooij de snelste. Hij boekte zo zijn tweede etappezege van de week. Naast de ritzege werd ook het eindklassement een prooi voor Kooij.

"We probeerden voor de etappe te gaan vandaag, maar dat we het zo af kunnen sluiten is helemaal bijzonder."

Jan Boven

 / 

Ploegleider Jan Boven was in zijn nopjes met de prestaties van zijn jonge ploeg. De selectie van Team Jumbo-Visma bestond in de Sarthe enkel uit renners die hun opleiding genoten binnen het eigen opleidingsteam. “We zijn erg trots op de jongens. Rick, Mick en Olav hebben al iets meer ervaring in het profpeloton, ondanks hun jeugdige leeftijd. Lars en Owen beginnen dit jaar dit soort etappekoersen pas te rijden. Ze hebben zich allemaal echt volledig ingezet. Vandaag zat eerst Rick goed mee en daarna zat Lars mee. Zij zorgden voor een perfecte situatie waarin wij op ons gemak konden zitten. Uiteindelijk was het een chaotische finale en is het enorm knap hoe Olav daar doorheen reed. We probeerden voor de etappe te gaan, maar dat we het zo af kunnen sluiten is helemaal bijzonder."

Winnaar Kooij bleef bescheiden na zijn succes van vandaag. “Het was mede door de weersomstandigheden een nerveuze dag. Nadat ik zelf zonder erg ten val kwam vroeg in de etappe, was het voor ons goed dat Rick en Lars meezaten in de ontsnappingen. Toen de koplopers waren ingelopen, leken we op weg naar een massasprint. Door een enorme valpartij liep dat anders. Niet de mooiste manier om te winnen, maar soms heb je misschien wat geluk nodig.”

Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire

Stage 4

Gerelateerde updates