Kooij komt niet aan sprinten toe in tweede etappe Parijs-Nice

Kooij komt niet aan sprinten toe in tweede etappe Parijs-Nice

Olav Kooij heeft zijn gele leiderstrui in Parijs-Nice niet kunnen behouden. De 22-jarige sprinter van Team Visma | Lease a Bike kwam in de tweede etappe niet aan sprinten toe. In het klassement zakte Kooij van de eerste naar de derde plaats.

De tweede rit in de Koers naar de Zon voerde de renners over een nagenoeg vlak parcours over 179 kilometer. Drie renners reden kortstondig aan de leiding, maar al gauw werd duidelijk dat de sprintersploegen hun zinnen hadden gezet op een massasprint. Team Visma | Lease a Bike nam het heft in handen en probeerde Kooij in een zetel naar de finish te brengen.

Kooij, die zondag de eerste etappe op zijn naam schreef, raakte in de finale opgesloten en zag een goede uitslag aan zijn neus voorbij gaan. Arvid de Kleijn sprintte naar de overwinning. "Het doel was om vandaag vol voor de overwinning te gaan, maar het liep helaas anders. Olav raakte het wiel van Edoardo Affini kwijt en toen was het gedaan", aldus Frans Maassen.

Volgens de ploegleider was het een rit om gauw te vergeten. "Het was een lange dag voor het peloton. Niemand wilde in de ontsnapping en uiteindelijk hebben wij de gang erin gehouden. Jammer genoeg kwam Olav niet aan sprinten toe."

Morgen staat er een ploegentijdrit op het programma en daarin gaat Team Visma | Lease a Bike voor het hoogst haalbare. "We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden en dan gaan we zien wat we kunnen. We zijn super gemotiveerd om er iets moois van te maken."

 / 

Gerelateerde updates