Kooij schrijft ook Porec Trophy op zijn naam

Kooij schrijft ook Porec Trophy op zijn naam

Olav Kooij heeft de Porec Trophy gewonnen. De jonge renner van Jumbo-Visma Development Team toonde zich in een massasprint de snelste van het peloton. Het was de tweede keer deze week dat Kooij zijn handen in de lucht mocht steken, nadat hij woensdag al de Umag Trophy wist te winnen.

Verschillende kleine kopgroepen kregen nauwelijks ruimte. Jumbo-Visma Development Team ondernam een aantal pogingen om iets te forceren, maar ook de mannen van ploegleider Robert Wagner konden geen afstand nemen van de grote groep. In de finale werd Kooij goed in stelling gebracht door zijn ploeggenoten. Die zette de zegeteller van Jumbo-Visma Development Team vervolgens op vier.

Kooij is blij met zijn tweede overwinning van het seizoen. “Met een tweede plaats in de Ster van Zwolle en winst in de Umag Trophy was mijn seizoensstart al goed, maar deze winst maakt het alleen maar mooier. Het rondje was iets zwaarder dan Umag, maar niet zwaar genoeg om het peloton te doen breken. Uiteindelijk werd het een sprint waarbij mijn ploeggenoten me goed hebben geholpen. We zaten vroeg op kop, maar ze hielden het ontzettend lang vol. Daarna hoefde ik alleen maar te sprinten.”

“We geloofden erin dat het kon vandaag”, aldus Wagner. “De klim was net niet lang genoeg om het verschil te maken, waarna we Olav goed probeerden af te zetten in de sprint. De laatste anderhalve kilometer liep omhoog. Dit was een heel eerlijke sprint. Olav won met een ruim verschil en toont andermaal dat hij over snelle benen beschikt. Of ik verbaasd ben dat hij dit kan? Ja en nee. We zagen op trainingskamp al wat hij in zijn mars heeft, maar een wedstrijd is toch anders. Voor een eerstejaars belofte is dit echt knap.”

Jumbo-Visma Development Team zou aanvankelijk met een andere selectie in Kroatië aan de start verschijnen van de Istrian Spring Trophy aankomende week, maar vanwege de coronacrisis ziet het team daar vanaf.

Gerelateerde updates