Kooij sprint naar tweede plaats in openingsetappe Ronde van Polen

Kooij sprint naar tweede plaats in openingsetappe Ronde van Polen

Olav Kooij kon net niet winnen in de eerste rit van de Ronde van Polen. Op het spekgladde racecircuit van Poznań moest de sprinter van Team Jumbo-Visma alleen de Belg Tim Merlier laten voorgaan.

Team Jumbo-Visma voerde samen met de andere sprintersploegen de hele dag de controle. Een kopgroep van vier renners werd al vroeg ingerekend, waarna de koers onvermijdelijk in een massasprint zou eindigen. Vanwege de omstandigheden op het spekgladde racecircuit waarop de finishlijn getrokken was, werd de tijd voor het klassement al bij het opdraaien van het circuit opgenomen.

Kooij ging in Poznań voor de winst, maar kon leven met zijn sprint: “Van tevoren wisten we dat er een hele grote kans op regen was en die voorspellingen kwamen uit. Daardoor was het behoorlijk glad. Je voelde je wiel af en toe een beetje wegglijden en daar moesten we rekening mee houden. Ik kwam redelijk goed uit de laatste bocht, maar ik verloor daar wel een beetje het momentum. Helaas kon ik niet genoeg meer goedmaken om te winnen. Hopelijk lukt dat later deze week wel.”

"Ik kwam redelijk goed uit de laatste bocht, maar ik verloor daar wel een beetje het momentum."

Olav Kooij

De Nederlandse sprinter hervatte in Polen de competitie na een periode van veel training. “Ik heb veel gerust en ben daarna weer gaan opbouwen naar wat de komende weken komen gaat. Zo’n eerste koersdag is het altijd de vraag hoe je benen voelen, maar wat dat betreft ben ik wel gerustgesteld. In deze fase van het seizoen heb ik meerdere doelen. Een rit winnen in deze koers zou mooi zijn. Ik heb hier mooie herinneringen aan, want vorig jaar won ik ik hier voor het eerst in de WorldTour.”

 / 

Gerelateerde updates