Kooij sprint naar vijfde plek in Brugge-De Panne

Kooij sprint naar vijfde plek in Brugge-De Panne

Olav Kooij is in de Minerva Classic Brugge-De Panne als vijfde geëindigd. De jonge sprinter nam tijdens het eindgeweld brutaal de kop, maar moest toestaan dat enkele rappe mannen hem vlak voor de finish passeerden. Het is de zevende toptienklassering voor Kooij in het huidige wielerseizoen.

Drie vroege vluchters kleurden de openingsfase van de koers. Het biljartvlakke parcours van ruim tweehonderd kilometer leende zich niet bepaald voor ontsnappers met ambities. Op 25 kilometer van de meet werd het drietal ingerekend. Een chaotische finale volgde en de sprinttreinen slaagden er geen van alle in om de controle te houden.

Kooij settelde zich in de laatste kilometers fraai bij de voorsten. De Nederlander kwam dankzij knap stuurwerk met de schrik vrij toen een renner in zijn buurt ten val kwam. De jongeling zette zijn sprint vervolgens vroeg in, en moest uiteindelijk toestaan dat enkele andere snelle mannen hem in het zicht van de haven overvleugelden.

"Ik heb me wederom kunnen meten met de wereldtop."

Olav Kooij

“Dit is een prestatie waar ik mee kan leven”, betitelt Kooij zijn vijfde plek. “Natuurlijk streef je altijd naar meer, maar ik denk dat dit vandaag een prima resultaat is voor mij. Het was een nerveuze finale, waarin de ploeg mij uitstekend heeft afgeleverd in de laatste kilometers. Ik zat uiteindelijk goed gepositioneerd. Misschien zet ik mijn sprint net iets te vroeg in. De andere mannen kwamen helaas nog langszij. Ik heb me wederom kunnen meten met de wereldtop. Mede daardoor kijk ik met een goed gevoel terug op deze koers.”

 / 

Minerva Classic Brugge-De Panne

One day race

Gerelateerde updates