Kraak grijpt eerste UCI-overwinning in La Périgord

Kraak grijpt eerste UCI-overwinning in La Périgord

Amber Kraak heeft de vijfde editie van La Périgord Ladies op haar naam geschreven. De 29-jarige renster van Team Jumbo-Visma rekende in de Franse eendagskoers af met haar medevluchters en boekte zo haar eerste overwinning op UCI-niveau.

Kraak, die vorig jaar haar eerste profzege boekte in de Volta Limburg Classic, voelde zich in haar sas op het heuvelachtige parcours in de Dordogne. Op de voorlaatste beklimming van de Cote de Bauchaud reed ze samen met Jade Wiel naar de twee leidsters toe, waarna ze meerdere keren haar medevluchters probeerde te lossen. Bij de vierde poging was het raak.

Op anderhalve kilometer van de aankomst sloeg ze een gaatje en die gaf ze niet meer uit handen. "Dit is m’n eerste overwinning op UCI-niveau en de mooiste uit mijn carrière", jubelt Kraak. "Ik had mijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Ik voelde me goed hersteld van de Tour en aangezien de meeste rensters op het WK zijn, zag ik dit als een kans die ik graag wilde pakken. Dat het dan ook lukt, is supermooi."

"We wilden de race hard maken, want dat zou in mijn voordeel zijn"

Amber Kraak

Kraak is haar team dankbaar voor de gedane arbeid. "We wilden de race hard maken, want dat zou in mijn voordeel zijn. Het parcours was heel selectief: het was constant op en af, draaien en keren en er waren maar heel weinig tweebaanswegen. Het team heeft er alles aan gedaan om mij van voren af te zetten en dat hebben ze heel goed gedaan. Op het eind kon ik aanvallen en probeerde ik zoveel mogelijk rensters te lossen."

Morgen staat er met La Picto-Charentaise een andere Franse eendagskoers op het programma. Kraak verwacht een iets minder selectief parcours dan vandaag. "Het zal moeilijker worden om de koers hard te maken, maar we gaan zeker aanvallend proberen te rijden. We willen het niet op een sprint laten aankomen."

Foto: Zoé Soullard

Gerelateerde updates