Kramer bekroont sterke Tour de Bretagne met ritzege in slotetappe en derde plaats in eindklassement

Kramer bekroont sterke Tour de Bretagne met ritzege in slotetappe en derde plaats in eindklassement

Jesse Kramer heeft de zevende etappe van de Tour de Bretagne op zijn naam geschreven. Na een sterk eindschot op de beslissende slothelling wist Kramer de concurrentie achter zich te houden. De 20-jarige Nederlander van Team Visma | Lease a Bike Development verzekerde zich zo van een derde plaats in het eindklassement van de prestigieuze Franse rittenwedstrijd.

Op dag zeven in de Ronde van Bretagne stond de 160 kilometer lange etappe tussen Le Hinglé en Dinan op het programma. Tijdens de plaatselijke ronden in Dinan was de kasseihelling vlak voor de streep telkens het zwaartepunt. Voor aanvang van de slotetappe had Kramer, die sinds de eerste rit steevast in de top tien van het algemene klassement vertoefde, nog steeds zicht op een mogelijke eindzege. Hij pakte uit op de kasseien van Dinan, waar hij zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Naast een ritoverwinning mocht Kramer ook als derde mee op het eindpodium.

"Ik merkte al vroeg dat ik sterk was"

Jesse Kramer

“Het verschil met klassementsleider Jakob Söderqvist was minder dan een minuut, dus we wilden zeker nog een gooi doen naar de eindoverwinning vandaag”, zegt Kramer na afloop. “Ik merkte al vroeg dat ik sterk was. De helling in Dinan lag me ook erg goed. In de laatste plaatselijke ronde besliste ik om vroeg aan te gaan op de kasseien. Ik wist een klein gaatje te slaan op het peloton, wat gelukkig volstond om de zege te pakken. Het bleek niet genoeg om nog op te schuiven het klassement, maar achteraf gezien ben ik tevreden met mijn derde plaats.”

“De week startte allesbehalve goed voor onze ploeg”, gaat hij verder. “Op dag twee moest zowel Dario Belletta als Morten Nørtoft de ronde verlaten na een valpartij. Ik ben dus blij dat ik vandaag de overwinning kon pakken. Op die manier konden we deze week toch nog op een positieve noot eindigen. Ik ben mijn drie overgebleven ploeggenoten Pietro Mattio, Loe van Belle en Colby Simmons dan ook erg dankbaar voor hun geleverde werk de afgelopen dagen. Voor mij was dit alvast mijn mooiste zege tot nu toe.”

 / 

© Tour de Bretagne

Le Tour de Bretagne Cycliste

Stage 7

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Jesse Kramer
Team Visma | Lease a Bike Development 03:35:22
2
Viktor Soenens
Soudal - Quick-Step Devo Team +00:00:00
3
Lewis Bower
Equipe continentale Groupama-FDJ +00:00:00
6
Loe van Belle
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:00
21
Pietro Mattio
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:05
34
Colby Simmons
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:34

Klassement

1
Jakob Söderqvist
Lidl - Trek Future Racing 28:01:25
2
Morné Van Niekerk
St Michel - Mavic - Auber93 +00:00:34
3
Jesse Kramer
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:37
11
Pietro Mattio
Team Visma | Lease a Bike Development +00:01:48
15
Loe van Belle
Team Visma | Lease a Bike Development +00:02:14
32
Colby Simmons
Team Visma | Lease a Bike Development +00:03:05

Gerelateerde updates