Kramer boekt fraaie zege in Olympia's Tour

Kramer boekt fraaie zege in Olympia's Tour

Jesse Kramer heeft de vijfde en laatste rit van Olympia’s Tour op zijn naam geschreven. De 21-jarige renner van het Jumbo-Visma Development Team was op de Adsteeg de snelste van een kopgroep en boekte zo zijn eerste overwinning voor Jumbo-Visma Development Team. Door de zege eindigde Kramer als derde in het eindklassement en als eerste in het jongerenklassement.

De slot- en tevens koninginnenrit van de Nederlandse rittenkoers speelde zich af in het Limburgse landschap, waar de renners de nodige heuvels voor de kiezen kregen. Kramer reed op de Maasberg naar de kopgroep toe en trok vervolgens op de Snijdersberg hard door. Vijf renners konden de jonge Brabander volgen, waarna het zestal mocht uitmaken wie er met de winst vandoor ging. Kramer toonde zich in de sprint de snelste en mocht na ruim drieënhalf uur koers het zegegebaar maken.

"Het is heel speciaal om op dit parcours in Limburg mijn eerste overwinning te mogen vieren", vertelt een dolblije Kramer. "Ik voelde me de hele dag al sterk en merkte op de laatste beklimming dat ik één van de beteren was. Ik durfde daarom wel te gokken op de sprint. In de sprint ging iemand achter mij als eerste aan, maar ik wist meteen dat ik de benen had om eroverheen te gaan. Het is een heel lekker gevoel om deze rit te winnen."

"Ik kon mijn benen sparen, omdat Lars in de groep achter me zat"

Jesse Kramer

Volgens Kramer was het oorspronkelijke plan om Lars Boven, die voorafgaand aan de etappe tweede in het klassement stond, aan de overwinning te helpen. "Lars werd de hele tijd in de gaten gehouden. Op een gegeven moment reed er een kopgroep van vijf weg en moest er wel iemand van ons van voren zitten. Ik reed ernaartoe en kon vervolgens mijn benen een beetje sparen, omdat Lars in de groep achter mij zat. Dat was een heel goede situatie voor ons en gelukkig kon ik het afmaken."

 / 

Olympia's Tour

Stage 5

Gerelateerde updates