Kuss blijft comfortabel leider in Vuelta a España na goede tijdrit

Kuss blijft comfortabel leider in Vuelta a España na goede tijdrit

Primoz Roglic is in de individuele tijdrit in de Vuelta a España als derde geëindigd. De Olympische kampioen moest enkel Filippo Ganna en wereldkampioen Remco Evenepoel voor zich dulden. Jonas Vingegaard eindigde tiende. Klassementsleider Sepp Kuss behield de rode trui dankzij een keurige dertiende plek.

Op een vlakke omloop in Valladolid zette Ganna meteen een scherpe richttijd neer. Later bleek dat niemand de Italiaanse kampioen zou bedreigen voor de dagzege. Het was wachten op de strijd tussen de klassementsrenners. Aan de streep zette Roglic de derde tijd neer, 36 seconden trager dan Ganna en 16 seconden trager dan naaste concurrent Evenepoel.

“Ik ben tevreden met dit resultaat”, zegt Roglic na afloop. “Evenepoel is niet voor niets de wereldkampioen tijdrijden, dus we wisten dat hij een lastige klant zou worden vandaag. Ik kon steeds hoge vermogens trappen en ik voelde me erg goed. Daarnaast is het mooi dat Sepp de rode trui wist te behouden. Het is aan ons om die te verdedigen de komende dagen.”

Kuss hield na de tijdrit een voorsprong van 26 seconden over op Marc Soler. Evenepoel en Roglic volgen op meer dan een minuut van de 28-jarige Amerikaan. “Het was de eerste keer dat ik in zo’n belangrijke positie een tijdrit aanvatte, maar ik voelde me heel relaxed”, zegt Kuss. “Het was zaak om zo hard mogelijk te trappen, al probeerde ik ook te genieten van het feit dat ik in de rode trui rondreed. Als laatste renner van het startpodium rijden onder luide aanmoedigingen gaf me heel veel energie.”

"Zowel Primoz als Jonas geven me veel vertrouwen"

Sepp Kuss

“Het is nog maar de tiende etappe, dus er zit nog heel wat aan te komen. Ik heb nog steeds een mooie bonus op de concurrenten, maar met de zware bergetappes in het vooruitzicht kan je die bonus ook snel verliezen. Het wordt afwachten hoe de volgende etappes zich zullen ontplooien. Ik voel me goed en zowel Primoz als Jonas geven me veel vertrouwen. We kijken ernaar uit”, aldus Kuss.

Ploegleider Grischa Niermann blikt tevreden terug. “We zijn blij met waar we staan. Helaas werkte Jonas een mindere tijdrit af. We hadden gehoopt op een kleinere achterstand voor hem. Met Primoz doen we dan weer een goede zaak in het klassement en Sepp reed zijn beste tijdrit ooit. Hij behoudt een mooie voorsprong op de concurrenten en daarachter hebben we met Primoz en Jonas nog twee pionnen die we kunnen uitspelen. De conclusie is dat we er na dag tien goed voor staan.”

 / 

Gerelateerde updates