Kuss en Hessmann tonen zich in laatste etappe UAE Tour

Kuss en Hessmann tonen zich in laatste etappe UAE Tour

Sepp Kuss is in de laatste etappe van de UAE Tour op de vierde plek geëindigd. Dankzij deze prestatie klom de 28-jarige Amerikaan van Team Jumbo-Visma van de zeventiende naar de vijfde plek in het eindklassement. De 21-jarige Duitser Michel Hessmann liet zich opmerken in de vlucht van de dag. De rit werd uiteindelijk gewonnen door Adam Yates.

Er wachtte de renners een lastig slot van de UAE Tour. Tijdens de laatste rit stond de beklimming van de tien kilometer lange Jebel Hafeet, met een gemiddelde stijging van zo’n zeven procent, op het programma. Al snel na het startschot kreeg een groep van vijf renners, waaronder Hessmann, een vrijgeleide van het peloton. Hun voorsprong bedroeg maximaal zes minuten.

Het peloton ging hard tekeer richting de voet van de Jebel Hafeet. De leiders kregen een bonus van twee minuten dertig op het peloton om de klim aan te vatten. In die kopgroep was het Hessmann die het tempo bepaalde. Met een naderende groep der favorieten achter zich, reed hij drie van zijn medevluchters uit het wiel. “Michel wilde vandaag absoluut meezitten in de vroege vlucht”, zegt ploegleider Maarten Wynants. “Hij leverde een schitterende prestatie. Toen hij ingerekend werd door het uitgedunde peloton, verrichte hij nog goed werk voor Sepp en Tom.”

Voor Hessmann zelf was deze UAE Tour een leerrijke ervaring. “Na een knieblessure wist ik niet hoe ik me hier zou voelen. Met die knie was het meteen goed en ook de conditie was beter dan verwacht. Elke dag ging het beter en beter.”

"Mijn doel was om zo lang mogelijk de beste klimmers te volgen"

Sepp Kuss

Kuss bleef dan weer erg lang in de buurt van Yates en klassementsleider Evenepoel. Op viereneenhalve kilometer van het einde moest hij de rol lossen. De Amerikaan zette samen met Bouchard de achtervolging in, maar moest aan de streep genoegen nemen met de vierde stek. In het eindklassement klom Kuss nog van de zeventiende naar de vijfde plek. “We waren gemotiveerd om in deze laatste rit een goede prestatie neer te zetten. Michel reed fantastisch in de ontsnapping, terwijl Tom en ik perfect afgezet werden aan de voet van de klim. Mijn doel was om de beste klimmers te volgen. Het was dan ook een enorme boost om bij Yates en Evenepoel aan te sluiten. Ik heb nog wat werk om mijn optimale vorm te bereiken, maar hier had ik al een goed gevoel", aldus Kuss.

Wynants blikt tevreden terug op de voorbije week, al blijft hij ook wat op zijn honger zitten. “Het is jammer dat we hier niet met een ritzege huiswaarts keren. We waren er met Olav enkele keren dicht bij. Vandaag waren we weer sterk, al kende Tom geen al te beste dag door de hete omstandigheden hier,” besluit hij.

 / 

Gerelateerde updates