Kuss en Team Jumbo-Visma op zucht van historische eindzege Vuelta a España

Kuss en Team Jumbo-Visma op zucht van historische eindzege Vuelta a España

De voorlaatste etappe van de Vuelta a España heeft geen problemen opgeleverd voor Team Jumbo-Visma. Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic kwamen in de groep der favorieten broederlijk naast elkaar over de streep. Zonder ongelukken staat Kuss morgen op de hoogste trede van het eindpodium in Madrid, geflankeerd door ploeggenoten Vingegaard en Roglic.

Wilco Kelderman maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep. Op de steile slothelling moest de 32-jarige Nederlander passen. De ritzege in Guadarrama was voor Wout Poels. In de groep der favorieten werd de top drie in het klassement, bestaande uit het Team Jumbo-Visma-trio, niet meer aangevallen.

"Het voelt als een sprookje"

Sepp Kuss

“We beslisten om met z’n drieën over de streep te rijden. Dat was een fantastisch moment”, reageert een glunderende Kuss na afloop. “We hebben dan ook iets uiterst uniek gerealiseerd met de ploeg dit seizoen door de drie grote rondes te winnen. Het was zeker niet gemakkelijk de voorbije drie weken, maar ieder van ons gunde het elkaar. Het voelt als een sprookje.”

“Het zal nog even duren voordat alles tot me doordringt”, gaat de 28-jarige Amerikaan verder. “Het is een ongelooflijk gevoel. Het was een enorme opluchting om hier over de streep te rijden. Ik wist dat het mogelijk was om dit tot een goed einde te brengen, maar je moet nog steeds alle etappes goed doorkomen. Ik heb veel afgezien, maar ik overleefde telkens. Deze Ronde van Spanje werd een onverwacht succes voor me. Toen ik wielrenner werd, deed ik dat uit liefde voor de sport. Nu sta ik op het punt om een grote ronde te winnen. Het is nog te moeilijk om mijn gevoel in woorden uitdrukken. Ik ben dankbaar voor deze ervaring.”

 / 

Gerelateerde updates