Labecki komt tekort in tweede etappe Setmana Ciclista Valenciana

Labecki komt tekort in tweede etappe Setmana Ciclista Valenciana

Coryn Labecki is er in de tweede etappe van de Setmana Ciclista Valenciana niet in geslaagd opnieuw een podiumplaats te bemachtigen. De sprintster van Team Jumbo-Visma kwam er in de massasprint niet aan te pas en zag hoe Elisa Balsamo er voor de tweede dag op rij met de overwinning vandoor ging.

De tweede etappe tussen Borriana en Vila-Real kende drie beklimmingen en met name de laatste bleek voor de rensters van Team Jumbo-Visma een lastige horde te zijn. Zo moesten onder meer Labecki en Karlijn Swinkels het peloton laten gaan, maar konden ze met behulp van enkele teamgenoten weer snel terugkeren. In het vervolg van de rit gebeurde er vrijwel niets meer, waardoor er opnieuw gesprint werd om de ritzege.

Labecki, die donderdag nog als derde eindigde, kwam vandaag niet verder dan plek zeven. "We hadden op meer gehoopt vandaag. We wilden net als gisteren een gooi doen naar de ritzege, maar dat zat er helaas niet in", aldus race coach Carmen Small. "Het was een moeilijke finale. In de laatste dertien kilometer zaten 23 rotondes, dus dat maakte het behoorlijk technisch."

Small is van mening dat Team Jumbo-Visma goede dingen heeft laten zien. "Ze hebben vroeg in de koers de controle genomen en Coryn goed beschermd. In de slotfase hadden we iets voorzichtiger met onze krachten moeten omgaan, maar dat is een mooi leermoment voor de komende dagen. Aangezien we geen klassementsambities hebben, richten we onze pijlen nu op zondag."

 / 

Gerelateerde updates