Leemreize net naast podium in bergrit Sibiu Tour

Leemreize net naast podium in bergrit Sibiu Tour

Gijs Leemreize heeft in de tweede rit in de Sibiu Tour de vierde plek behaald. In de bergrit naar Bâlea Lac wist de jonge renner een sterk optreden net niet te belonen met een podiumplaats.

De tweede rit in de Sibiu Tour stond in het teken van het algemeen klassement, met een 22 kilometer lange slotklim als scherprechter. Al snel op de klim werd de groep steeds verder uitgedund. Namens Team Jumbo-Visma konden Leemreize en Chris Harper lang mee, maar ze kwamen net tekort voor de overwinning.

"Ik had stiekem gehoopt dat ik voor de winst kon rijden vandaag"

Gijs Leemreize

Voor Leemreize is het zijn eerste etappekoers na zijn indrukwekkende optreden in de Giro. Dat neemt niet weg dat de Achterhoeker met ambitie van start ging. “Ik had stiekem gehoopt dat ik voor de winst kon rijden vandaag. Uiteindelijk is vierde dan net niet, maar ook niet slecht. Achteraf ben ik toch niet helemaal tevreden. Op de klim waren er veel aanvallen, maar kwam er niemand echt weg. Toen het drietal wegreed, zat ik net te ver en kon ik niet mee springen. Ik denk wel dat de sterkste drie uiteindelijk voorop zaten. Ik hoop morgen in de klimtijdrit nog een plekje te kunnen stijgen om het podium op te komen.”

Ploegleider Addy Engels bekeek de uitslag van vandaag realistisch. “Het is een mooi resultaat. Je hoopt natuurlijk altijd op net iets meer, maar Gijs zat er heel dicht bij. De drie die ervoor reden waren net iets te sterk denk ik. Na de Giro heeft hij een lange break gehad en nu zit hij weer voor het eerst in een etappekoers. Dan is dit gewoon een goede prestatie.”

Gerelateerde updates