Leerzame week voor Achtereekte en Team Jumbo-Visma Women in Zwitserland

Leerzame week voor Achtereekte en Team Jumbo-Visma Women in Zwitserland

Team Jumbo-Visma kon geen hoofdrol vertolken in de slotrit van de Ronde van Zwitserland. In een zware bergrit wist Amber Kraak zich nog wel te tonen. Carlijn Achtereekte maakte in deze koers haar debuut voor het team.

Voor de ploeg was het een leerzame wedstrijd. Het team, bestaande uit rensters met relatief weinig ervaring, kregen in deze vierdaagse de kans zich te ontwikkelen. De meest in het oog springende naam op het startformulier van de geel-zwarte formatie was toch wel die van Achtereekte. De voormalig schaatsster maakte haar officiële debuut in het peloton, nadat zij eerder dit jaar haar schaatsen inruilde voor een racefiets.

"Als ik zo terugkijk overheerst een heel trots gevoel en smaakt het zeker naar meer"

Carlijn Achtereekte

Voor Achtereekte stond er direct een pittig parcours op het programma in Zwitserland. “Het was even wennen, maar uiteindelijk is het mij meer meegevallen dan verwacht. Het was een koers waar alles in zat, dus ik heb in één wedstrijd veel ervaring opgedaan. Ik had wat moeite met de hitte, dus ook dat is weer een les. Ik ben heel blij dat ik uit heb kunnen rijden. Alles in het profrennen is zo nieuw voor mij; ik denk dat ik trots mag zijn op hoe het gegaan is.”

“Het was ontzettend mooi om het groepsgevoel te ervaren. Op de eerste dag kon ik de eerste rondes mooi voorin blijven. Daar waren de meiden van onder de indruk.”

De koers in Zwitserland stond bol van ontdekkingen zo ondervond Achtereekte. “Over de tijdrit was ik best tevreden en die vond ik vooral erg leuk om te doen. Ook in de derde rit kon ik lang mee omhoog en daar heb ik ontzettend van genoten. Als ik zo terugkijk overheerst een heel tevreden gevoel. Het smaakt zeker naar meer.”

 / 

Ook race coach Lieselot Decroix zag een goede meerdaagse van haar kersverse pupil. “Carlijn is in haar eerste wedstrijd gefinisht. Dat is knap in een wedstrijd op dit hoge niveau.”

De koers van vandaag was wederom een lastige, erkent Decroix. “Het was een hele zware rit vandaag. Na de eerste klim zaten Aafke (Soet) en Amber (Kraak) nog goed mee. Boven op de klim was er een ontsnapping waar wederom Amber mee zat. Helaas kregen ze geen ruimte en ging het daarna te hard voor zowel Aafke en Amber. Het belangrijkste is dat we weer hebben geprobeerd aan te vallen. We wilden veel leren van deze koers en dat is ook gebeurd.”

Tour de Suisse Women

Stage 4

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Lucinda Brand
Trek - Segafredo 02:52:20
2
Kristen Faulkner
Team BikeExchange - Jayco +00:00:15
3
Brodie Chapman
FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope +00:00:15
29
Aafke Soet
Team Jumbo-Visma +00:04:47
33
Amber Kraak
Team Jumbo-Visma +00:04:50
46
Noemi Rüegg
Team Jumbo-Visma +00:13:41
53
Linda Riedmann
Team Jumbo-Visma +00:13:41
56
Carlijn Achtereekte
Team Jumbo-Visma +00:17:18

Klassement

Gerelateerde updates