Markus opnieuw tweede tegen de klok in tijdrit van Simac Ladies Tour

Markus opnieuw tweede tegen de klok in tijdrit van Simac Ladies Tour

Riejanne Markus heeft zich opnieuw in de kijker gereden in de Simac Ladies Tour. Na haar tweede plaats in de proloog, werd ze in de iets langere tijdrit van zeven kilometer opnieuw runner-up. Anna Henderson snelde naar de vierde plaats.

Op het heuvelachtige en snelle stadscircuit in en rondom Leuven kwamen de rensters van Team Jumbo-Visma opnieuw goed voor de dag. Met twee plaatsen in de top vijf, lieten de vrouwen van races coaches Carmen Small en Marieke van Wanroij zich goed zien. “Ik ben opnieuw vol gegaan en wederom helemaal kapot”, aldus Markus. “Op papier is het een tijdrit, maar eigenlijk was het weer een proloog. Die van dinsdag was een goede opwarmer en dit was eigenlijk een iets langere versie van de eerste dag.”

Markus beschrijft hoe de tijdrit in haar ogen ging. “Het was best wel lastig met de twee klimmetjes onderweg. Het parcours was wederom erg technisch. Ik moet wel zeggen dat het een heel mooi en heel snel parcours was. Ik heb ervan genoten, maar helaas werd ik wederom nét tweede. Dat is wel jammer. Aan de andere kant mogen we ook weer trots zijn.”

"Ik heb ervan genoten, maar helaas werd ik wederom nét tweede."

Riejanne Markus

In het algemeen klassement staat de kopvrouw er, evenals Henderson, goed voor. Markus bezet na drie etappes de tweede plek, Henderson legt momenteel beslag op de vierde plaats. “Ik ben tevreden met hoe het hier nu gaat”, zegt Markus. “Ik probeerde geen al te hoge verwachtingen te hebben deze week, maar ik wil vooral weer voelen hoe het is om vol te koersen. In een tijdrit wil ik altijd meedoen om de winst en we gaan kijken hoever ik het in het klassement kan komen.”

De Simac Ladies Tour gaat morgen verder met vlakke etappe in de Nederlandse provincie Flevoland.

 / 

Gerelateerde updates