Martin voor tiende keer Duits kampioen tijdrijden

Martin voor tiende keer Duits kampioen tijdrijden

Tony Martin heeft zich voor de tiende keer in zijn loopbaan gekroond tot Duits kampioen tijdrijden. De 36-jarige hardrijder van Team Jumbo-Visma verdedigde zijn titel in Öschelbronn met verve.

Op het glooiende parcours van ruim dertig kilometer schoot Martin uit de startblokken. Onderweg noteerde hij de snelste tijd bij het tussenpunt. Aan de finish bleek Martin een kleine minuut aan voorsprong te hebben op naaste belager Miguel Heidemann. De overwinning betekent de vijftigste tijdritzege in de carrière van Martin. Voor Der Panzerwagen is het de eerste overwinning dit seizoen en voor Team Jumbo-Visma de zeventiende.

"Het is bijzonder om voor de tiende keer deze titel op mijn naam te schrijven."

Tony Martin

“Ik moest diep gaan”, vertelde Martin na afloop. “De weersomstandigheden waren extreem. Door de hitte deed deze tijdrit extra pijn. Zeker in het tweede deel van de race deed het zeer. Ik werd gesterkt door de tussentijden. Het luchtte enorm op toen ik wist dat ik ging winnen. Het is bijzonder om voor de tiende keer deze titel op mijn naam te schrijven. Ik kijk er naar uit om weer een jaar in de trui van mijn land rond te mogen rijden in de tijdritten.”

"Tony heeft flink huisgehouden vandaag."

Grischa Niermann

Ploegleider en landgenoot Grischa Niermann sprak lovende woorden over zijn pupil. “Tony reed erg sterk. Halverwege de race had hij al een mooie voorsprong op de concurrentie. Het feit dat hij deze titel voor de tiende keer wint, is bijzonder. Hij heeft flink huisgehouden vandaag.”

In respectievelijk Nederland en Noorwegen behaalden Tom Dumoulin en Tobias Foss eerder deze week eveneens de nationale titel tijdrijden in het geel-zwart van Team Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie investeert samen met haar partners al jaren veel in de discipline tegen de klok.

Gerelateerde updates