Mick van Dijke soleert naar zege in laatste etappe Kreiz Breizh Elites

Mick van Dijke soleert naar zege in laatste etappe Kreiz Breizh Elites

Mick van Dijke heeft de vierde en afsluitende etappe van de Kreiz Breizh Elites op zijn naam geschreven. In de straten van het Franse Rostrenen reed de renner van Jumbo-Visma Development Team solo naar de dagzege. In het algemeen klassement eindigde Van Dijke als tweede, gevolgd door ploeggenoot Michel Hessmann op plek drie.

Van Dijke, die volgend jaar de overstap maakt naar het World Tour-team van Team Jumbo-Visma, ontsnapte in de slotfase van de regenachtige vierde etappe. Daarmee reed hij naar zijn derde individuele seizoenszege. De Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften wist ook het jongerenklassement van de Franse rittenkoers te winnen.

“Ik weet van mezelf dat ik een goede punch heb”, aldus de winnaar. “Op drie kilometer van de meet liep de weg iets omhoog. Als ik nog iets in het klassement wilde forceren, moest ik daar all-in gaan. Ik wist dat ik stil zou kunnen vallen, maar ik voelde me echt goed. Daarom wilde ik het ook proberen. Mijn ploeggenoten hebben echt hard gewerkt vandaag en daarom moest ik het ook afmaken. Het is heel mooi dat dat lukte. Natuurlijk had ik ook het klassement willen winnen, maar ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb risico’s genomen en mijn best gedaan. Ik kom heel kort in het klassement, maar kijk met een goed gevoel terug op mijn prestatie.”

Ploegleider Robert Wagner gaf aan dat het doel was om het eindklassement te winnen. “Het plan was om met Mick in de finale weg te knallen, zoals hij dat eerder deed in de GP Vorarlberg. Mick reed ijzersterk en we hebben gekoerst om het klassement te winnen. Dat was de insteek, maar helaas lukte dat net niet. We begonnen de koers met winst in de ploegentijdrit en sluiten hem vandaag af met een mooie etappezege. De jongens hebben het ontzettend goed gedaan.”

Gerelateerde updates