Missie Team Jumbo-Visma in tweede etappe Tirreno-Adriatico geslaagd

Missie Team Jumbo-Visma in tweede etappe Tirreno-Adriatico geslaagd

Team Jumbo-Visma heeft zich in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico niet geroerd in de strijd om de dagzege. In een etappe die nauwelijks hoogtemeters kende kwamen de kopmannen van de geel-zwarte brigade zonder kleerscheuren over de finish. De ritwinst ging naar Fabio Jakobsen, die de snelste was in de massasprint.

Vijf koplopers kregen al snel de zegen van het peloton, dat het in de 210 kilometer lange rit van Camaiore naar Follonica aanvankelijk rustig aan deed. Pas in de slotfase werd de gaskraan opengedraaid en werden de koplopers in een mum van tijd teruggepakt.

In de hectische slotfase zorgden met name Wout van Aert, Dylan van Baarle en Koen Bouwman ervoor dat de klassementsmannen uit de problemen bleven en geen tijd verloren. Ploegleider Frans Maassen keek daarom tevreden terug op de etappe.

"Het was een nerveuze rit met een gevaarlijke finale. Wout had van tevoren al aangegeven niet te willen sprinten, aangezien hij zich wilde focussen op de klassementsmannen. De mannen hebben het perfect gedaan en pakten op de cruciale momenten het initiatief."

Morgen wacht het peloton een vergelijkbare rit als die van vandaag, waarin er wederom weinig geklommen hoeft te worden. Tiesj Benoot, één van de kopmannen van Team Jumbo-Visma, verwacht morgen weinig verschillen en kijkt alvast uit naar de rest van de week.

"Met Wilco, Primoz en mezelf hebben we meerdere renners die een goed klassement kunnen rijden. Dat zal nodig zijn ook, want het niveau is hier heel hoog. Zelf bekijk ik dag per dag hoe ik ervoor sta. Met de klassiekers voor de deur denk ik dat het geen nadeel voor mij is om deze week diep te gaan."

 / 

Gerelateerde updates