Nerveuze heuveletappe in Ronde van Burgos leerschool voor jonge ploeg van Team Visma | Lease a Bike Women

Nerveuze heuveletappe in Ronde van Burgos leerschool voor jonge ploeg van Team Visma | Lease a Bike Women

In de heuvelachtige tweede etappe van de Ronde van Burgos heeft Team Visma | Lease a Bike Women met Maud Oudeman en Rosita Reijnhout twee plaatsen in de top twintig bemachtigd. Op de slotkilm van de Alto de Rosales was de nieuwe leider van het klassement, Demi Vollerling, oppermachtig.

De tweede etappe van de Spaanse WorldTour-rittenkoers bracht het peloton in regenachtige en gure omstandigheden over glooiende wegen in de richting van de slotklim van de Alto de Rosales. Diverse coureurs probeerden gedurende de hele 123 kilometer lange etappe weg te geraken, maar veel pogingen slaagden niet. Pas halverwege ontstond er een serieuze kopgroep van vier rensters, maar die werd ruim voor de finish weer teruggehaald. Daarna waagde onder anderen Linda Riedmann nog een poging, maar zonder succes.

Ploegleider Jan Boven over de fel betwiste etappe: “We hadden gehoopt dat wat meer ploegen gedurende de etappe koers wilde maken”, zegt hij. “Dat bleef wat uit, maar door de regen en smalle wegen werd het toch wat nerveus. De ploeg heeft Eva van Agt, Rosita en Maud goed afgezet aan de slotklim en daar was het een strijd op zich. Toen Vollering ging, wisten we wel hoe laat het was.”

"Het mooi om te zien dat die jonge rensters zich kunnen meten met de rest en dat ze daarin zeker stappen zetten."

Ploegleider Jan Boven

De coach benadrukt dat zijn team hier vooral is om te leren. “Het is een sterk deelnemersveld en we wisten natuurlijk van tevoren dat we hier niet om de overwinning mee zouden doen. We mikten op een top tien plaats op deze klim, maar dat is net niet gelukt. Toch is het mooi om te zien dat die jonge rensters zich kunnen meten met de rest en dat ze daarin zeker stappen zetten.”

Op de smalle en natte wegen richting de laatste klim kwam Mijntje Geurts ten val en er was veel nervositeit in het peloton. “De schade viel gelukkig goed mee bij haar”, aldus Boven.

 / 

Gerelateerde updates