Offensief Team Jumbo-Visma Women laat zich zien in Zwitserland

Offensief Team Jumbo-Visma Women laat zich zien in Zwitserland

De rensters van Team Jumbo-Visma hebben zichzelf laten zien in de derde rit van de Ronde van Zwitserland. Met name Amber Kraak en Noemi Rüegg mengden zich in de debatten. De inspanningen werden helaas niet beloond met een mooie eindnotering in de etappe.

De langste rit in de Ronde van Zwitserland bood de rensters een lastig parcours. Het duurde dan ook even voordat er een kopgroep ontstond. Vóór het ontstaan van deze kopgroep kon Rüegg op de zwaarste klim van de dag mee sprinten. De Zwitserse kwam als derde boven en werd beloond met zes extra punten in het KOM-klassement.

Na de aanvallende impulsen van Rüegg was het de beurt aan Kraak. Zij wist mee te sluipen in een groep op zestig kilometer van de streep. Samen met vier andere rensters bereikte Kraak een voorsprong van maximaal anderhalve minuut. Op twintig kilometer van de aankomst miste Kraak een bocht en kon ze ternauwernood overeind blijven. De Nederlandse hield echter haar hoofd koel en wist terug te keren in de kopgroep, alvorens deze op vier kilometer van de meet gegrepen werd. Uiteindelijk konden de rensters van Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis spelen in de eindsprint.

 / 

“Het was een mooie dag in de aanval. We hadden een goed groepje en hebben er samen alles uitgehaald om het peloton zo lang mogelijk voor te blijven. Ik ben vooral heel blij dat ik uiteindelijk op een van de laatste klimmetjes niet hoefde te lossen toen er werd versneld. Daardoor bleven we met drie dames over. Helaas werden we vlak voor de finish teruggepakt,” vertelt een tevreden Kraak.

Morgen staat de laatste rit op het programma. Ook hier wil de ploeg zich laten zien, volgens Kraak. “We zijn hier niet voor een klassement, maar met het bergklassement van Noemi hebben we nog een ijzer in het vuur. We willen dus morgen sowieso weer aanvallend koersen.”

Tour de Suisse Women

Stage 3

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates